Povežite se s nama

Život i društvo

Fascinantna žena: Varaždinka Zdenka Weber otkrit će detalje 25-godišnjeg rada u diplomaciji

Objavljeno:

- dana

U SRIJEDU, 1. VELJAČE

Ugledna muzikologinja i diplomatkinja, rođena Varaždinka, dr. sc. Zdenka Weber provela je 20 godina u službi hrvatske diplomacije, a punih 45 godina se bavila muzikološkim i glazbeno-publicističkim radom.

Odnedavno je u mirovini, a za sve zainteresirane je pripremila izlaganje pod nazivom „Moj život govori mnoge jezike“. Iznijet će ga ove srijede, 1. veljače, u 19 sati u palači Herzer u Varaždinu u sklopu „Srijede u Muzeju“.

– Bogat i raznovrstan profesionalni put dr. sc. Zdenke Weber rezultirao je brojnim studijskim i radnim boravcima u inozemstvu, u Parizu, Berlinu, Tokiju, Beču te u mnogim drugim europskim i izvaneuropskim državama, kao i s više od 3.500 objavljenih glazbeno-publicističkih, znanstvenih i diplomatskih tekstova. Kako bi varaždinsku javnost pobliže upoznala s rezultatima svoje djelatnosti, dr. sc. Weber će pripremila je izlaganje u kojemu će govoriti o svojem profesionalnom putu, o glazbenom životu u gradovima u kojima je studirala, živjela i radila te diplomatskom poslu opunomoćene ministrice – najavljuju iz Gradskog muzeja Varaždin.

Dr. sc. Zdenka Weber dobitnica je niza nagrada i priznanja, francuska je Vitezica umjetnosti i kulture, dobitnica nagrade Grada Varaždina i Varaždinske županije, a kao rođena Varaždinka trajno je vezana uz svoj rodni grad, čije je kulturne vrednote također promicala u sredinama u kojima je radila.  

Predavanje je zamišljeno i kao svojevrsna „šetnja“ svijetom, a ulaz je besplatan.  

Izvor:
Foto: GMV

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje