Povežite se s nama

U fokusu

Filip Bajsić (17): Obmanuo me dožupan Alen Kišić

Objavljeno:

- dana

Tko je koga obmanuo?

Sedamnaestogodišnji srednjoškolac Filip Bajsić izjavio je da je smjenu ravnateljice Opće bolnice Varaždin dr. Sanje Zember tražio jer je bio obmanut i izmanipuliran od strane visokopozicionirane osobe u Županiji, a sada u priopćenju navodi da je riječ o dožupanu Alenu Kišiću.

On ističe da je već duže vrijeme obmanut lažnim obećanjima, koja su mu dana, a koja su u njemu stvarala osjećaj moći i nedodirljivosti osobe koja je politički vrlo moćna i koja mu je davala upravo tu političku zaštitu. Smatra da upravo zbog toga imao osjećaj moći i nedodirljivosti, i svojim ponašanjem je izazivao i iritirao određene ljude i političke skupine, na što je bio nagovoren.

– Zbog toga sam se ponašao – od škole, ulice, društvenih mreža – onako kako to u mojim godinama ne priliči. Svima onima koje sam takvim ponašanjem uvrijedio ovim se putem ispričavam. Posebno mi je žao mojeg zadnjeg istupa prema dr. Zember, koji sam prenio kao dječji ministar u medije, a koji mi je preko telefona izdiktirao taj političar. Taj političar je Alen Kišić, dožupan i predsjednik gradske organizacije SDP-a. Ne želim se baviti takvim politikama, gdje sam gospodinu Kišiću služio kao lutka na koncu. Želim se posvetiti školi i imati djetinjstvo kao svi moji vršnjaci. Uz ovo priopćenje, molim sve nadležne institucije da me zaštite od bilo kakvih pritisaka i progona – ističe Bajsić, srednjoškolac iz Ludbrega.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Biskup Radoš primio gradonačelnika Bosilja: razgovarali o postavljanju skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u petak, u ordinarijatu varaždinske biskupije novog varaždinskog gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića.

Susretu je prisustvovao i preč. Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler te biskupijski povjerenik za kulturnu baštinu.

Uz čestitku na osvojenom mandatu biskup se založio za dobru suradnju između biskupije i grada.

– Mi ćemo sa svoje strane nastojati biti  suradnici u svemu onome što je dobro, u onomu što nas okuplja i što nas vodi naprijed. Nemamo pravo imati bilo kakvi drugi interes jedino dobro ljudi – rekao je biskup Radoš.

Gradonačelnik je zahvalio na čestitki naglasivši spremnost za daljnji razvoj i unapređenje suradnje te rješavanje svih otvorenih pitanja.

Iz tog razloga, prvi susret biskupa i gradonačelnika nije bio samo protokolarne naravi jer su se u razgovoru dotakli brojnih pitanjima od zajedničkog interesa na kojima se očekuje dobra suradnja između crkve i jedinice lokalne samouprave. Postavljanje skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II, pomoć Caritasu i nove ideje o smještaju beskućnika, obnova objekata sakralne kulturne baštine, prijedlozi o imenima varaždinskih ulica bile su samo neke od tema vrlo otvorenog i konstruktivnog razgovora biskupa i gradonačelnika koji će, kako je istaknuto, biti svakako nastavljeni u cilju dobrobiti svih građana.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinskoj županiji sve manje nezaposlenih, najtraženije prodavačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem svibnja 2021. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirano je 2410 nezaposlenih osoba.

Na području Ispostave Ivanec bilježimo 624, Ludbreg 268, Novi Marof 290, Cestica 44 i Varaždin 1184 osobe.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 5,9%, a u usporedbi s istim mjesecom (svibanj) 2020. godine broj nezaposlenih manji je za 698 osoba, odnosno 22,5%.

Ujedno je evidentirano i 25 osoba kao tražitelja zaposlenja. Tijekom svibnja evidentirano je 355 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavile su se 273 osobe, nakon škole 2, a iz neaktivnosti 80 osoba.

Tijekom svibnja 2021. godine prijavljeno je 758 slobodnih radnih mjesta, što je za 14 % (123 slobodnih radnih mjesta) manje nego u proteklom mjesecu, te 32,5% (186 slobodnih radnih mjesta) više nego u istom mjesecu prošle godine (svibanj 2020).

Najtraženija zanimanja u svibnju bili su prodavači i prodavačice, slijede skladištar, vozač, konobar i radnik ili radnica u proizvodnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!