Povežite se s nama

U fokusu

Filip Bajsić (17): Obmanuo me dožupan Alen Kišić

Objavljeno:

- dana

Tko je koga obmanuo?

Sedamnaestogodišnji srednjoškolac Filip Bajsić izjavio je da je smjenu ravnateljice Opće bolnice Varaždin dr. Sanje Zember tražio jer je bio obmanut i izmanipuliran od strane visokopozicionirane osobe u Županiji, a sada u priopćenju navodi da je riječ o dožupanu Alenu Kišiću.

On ističe da je već duže vrijeme obmanut lažnim obećanjima, koja su mu dana, a koja su u njemu stvarala osjećaj moći i nedodirljivosti osobe koja je politički vrlo moćna i koja mu je davala upravo tu političku zaštitu. Smatra da upravo zbog toga imao osjećaj moći i nedodirljivosti, i svojim ponašanjem je izazivao i iritirao određene ljude i političke skupine, na što je bio nagovoren.

– Zbog toga sam se ponašao – od škole, ulice, društvenih mreža – onako kako to u mojim godinama ne priliči. Svima onima koje sam takvim ponašanjem uvrijedio ovim se putem ispričavam. Posebno mi je žao mojeg zadnjeg istupa prema dr. Zember, koji sam prenio kao dječji ministar u medije, a koji mi je preko telefona izdiktirao taj političar. Taj političar je Alen Kišić, dožupan i predsjednik gradske organizacije SDP-a. Ne želim se baviti takvim politikama, gdje sam gospodinu Kišiću služio kao lutka na koncu. Želim se posvetiti školi i imati djetinjstvo kao svi moji vršnjaci. Uz ovo priopćenje, molim sve nadležne institucije da me zaštite od bilo kakvih pritisaka i progona – ističe Bajsić, srednjoškolac iz Ludbrega.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Zatvorenici u Lepoglavi godišnje pojedu tonu čokoladnog namaza i 82.000 jaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kaznionica u Lepoglavi jedan je od najstrožih zatvora u Hrvatskoj, a tamo boravi oko 500 zatvorenika.

Ovo je ogroman “pogon”, kojeg treba konstantno opskrbljivati namirnicama. Što se sve nabavlja i po kojoj cijeni može se vidjeti u podacima o javnoj nabavi.

Neki od tih podataka su vrlo zanimljivi.

Tako smo naišli na podatke za “Opskrbu čokoladom, kakaom, čajevima, voćnim sokovima u 2021.”, a ukupno se za ovaj mali dio prehrane planira potrošiti 87.500 kuna.

U planu je kupnja 1000 komada čokolade 80 do 100 grama, 100 komada čokolade bez šećera te još 1800 komada manjih čokoladnih dijetnih pločica s punjenjem.

U zatvoru u Lepoglavi se godišnje pojede jedna tona čokoladnog namaza.

Također, kupit će se i 3000 komada keksa s nugatom, u pakiranjima između 90 do 100 grama.

Naišli smo i na podatak da troškovnik za kupnju jaja za Kaznionicu i njihov komercijalni restoran. Tijekom tekuće godine trebalo bi na jaja biti potrošeno 55.000 kuna. A plan je da se kupi 82.000 jaja, od toga 32.000 iz njihove vlastite djelatnosti.

Nastavite čitati

U fokusu

U Hrvatskoj danas bilježimo 134 nova slučaja zaraze koronavirusom i 32 preminule osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2519, priopćio je 25. siječnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1485 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 138 pacijenata.

Preminule su 32 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 229.054 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4859 preminulo, ukupno se oporavilo 221.676 osoba, od toga 579 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.109 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.156.456 osoba, od toga 2423 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati