POU

Nakon isteka roka za pristizanje radova na natječaj “Vitezovi Proljetne livade”, žiri se uhvatio posla te odradio istovremeno zahvalan i nezahvalan posao: zahvalan jer je mogao uživati u dječjoj mašti pretočenoj u priče za slikovnicu, a nezahvalan jer je trebao donijeti tešku odluku, među tim radovima morao je odabrati tri najbolja.

Fantasy Factory

Timovi od jednog učenika nižeg i jednog učenika višeg razreda trebali su napisati nastavak na priču koju su dobili od Udruge “Mlada pera” ili vlastitu, u kojoj se pojavljuju jedan, dva, tri ili sva četiri viteza Proljetne livade: to su dječak Filip, (izumrla) dodo ptica Picek, (izumrli) baiji delfin Benđi i vrtni patuljak Vanček.

Udruga “Mlada pera” poziva osnovnoškolce, srednjoškolce i studente da i dalje šalju svoje literarne uratke na bilo koju temu za objavu na portalu Top generacija

Supernova

Svojim avanturama oni nastoje djeci približiti prirodu i na šaljiv način neke po prvi puta u njihovom životu susresti s pojmovima kao što su sindrom Down, haiku poezija, različitost ljudi… Slikovnica će imati 36 stranica. U tijeku je izrada ilustracija vještoga tima Fantasy Factory, koji ili obrađuje pristigle ilustracije samih autora ili crta vlastite ilustracije.

Dobitnice Zlatnog pera su Tena Milašin i Matea Sentivanac iz OŠ “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac (mentorica Svjetlana Milašin) za priču “Benđijeva avantura”. Dobitnici Srebrnog pera su Filip i Leona Novak iz OŠ Gornji Mihaljevec (mentorica Lidija Novak Levatić) za nastavak priče “Dječak zvan Filip”. Dobitnici Brončanog pera su Luka i Petar Taslak iz OŠ Petra Zrinskog, Zagreb (mentorica Dijana Grbaš Jakšić) za priču “Slomljeno krilce vrapčića Richarda”.

Mladi autori

Autori čije će se priče još naći u slikovnici su:

Valentina i Karlo Krajina (OŠ Ksaver Šandor Gjalski, Donja Zelina); Anesa i Anamarija Knezić, Lea i Teo Posel, Bruno i David Polanec, Tia i Tara Kos (OŠ Gornji Mihaljevec, mentorica Lidija Novak Levatić); Elena Brčina i Jasmina Klopotan (OŠ Ljubešćica, mentorice Božica Šantek i Sanja Horžić); Antonio i Andrea Marić, Iva i Mia Martinović, Lorena Dabro i Petra Trbljanić, Franjo Radošević i Gabrijel Sunđi (OŠ Josipa Lovretića Otok, mentorice Martina Baković, Antonela Jelić i Irena Jurić); Marija i Andrija Zubak, Grigor i Marko Vučevac, Talia Drašković i Petar Dragia, Lara Čabraja Rukavina i Enea Kulenović Gudan te Dorotea Stjepčević i Ante Alić (OŠ Petra Zrinskog Zagreb, mentorica Dijana Grbaš Jakšić).

Top generacija

Svi nabrojani mladi autori i njihove školske knjižnice dobit će svoj primjerak slikovnice čim izađe iz tiska, a već 1. travnja (nije šala!) počinje novi natječaj, “Različitim jezicima na istome putu”. Udruga “Mlada pera” poziva osnovnoškolce, srednjoškolce i studente da i dalje šalju svoje literarne uratke na bilo koju temu i u bilo kojem obliku za objavu na portalu Top generacija.

Komentari

Komentara