Povežite se s nama

U fokusu

Intimniji pristup Bobu Dylanu, predavanja o gitarama i glazbene radionice na Festivalu letećih gitara

Objavljeno:

- dana

Počinje 13. listopada

Ekskluzivnih 24 sata Boba Dylana u Galerijskom centru, predavanja poznatih Amerikanaca i glazbene radionice obilježit će ovogodišnji Festival letećih gitara koji će se održati u Varaždinu od 13. do 15. listopada.

Najavili su to direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec, ravnatelj Galerijskog centra Ivan Mesek, predsjednik udruge „Muzički vremeplov“ Jura Geci, jedan od idejnih začetnika Festivala Miroslav Ambruš-Kiš, zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i ravnateljica varaždinskog HNK-a Jasna Jakovljević na današnjoj konferenciji za medije povodom održavanja ovog Festivala.

Ravnateljica TZ Varaždinske županije Elizabeta Dolenec izjavila je kako sve posjetitelje Festivala letećih gitara očekuje tri dana dobre zabave.

– U petak, 13. listopada dolazi jedan od trenutno najvećih blues gitarista, a to je Eric Gales koji će nastupati u HNK-u u Varaždinu. Subota je predviđena za Amerikance i njihova predavanja, a već ujutro u Galerijskom centru kreće „Ekskluzivnih 24 sata Boba Dylana“. U HNK-u nastupaju i Yogi Lonich, Jura Geci i Zack Dust, a u nedjelju očekujemo nastup Varaždinskog gitarista Nenada Resnika – otkrila je ravnateljica Dolenec dio programa.

Cilj Festivala jest, dodaje, promovirati Varaždinsku Županiju i Grad Varaždin kao gitarsku prijestolnicu svijeta, dovesti što više gitarskih imena koji će sa sobom dovesti što više poklonika, ali stvaranje Hall of famea ili Kuće slavnih gitarista i inovatora u Varaždinu.

A da ovaj festival želi postati popratni događaj nečega što trebao biti gitarski Hall of Fame i glavno mjesto gitarizma, rekao je Miroslav Ambroš-Kiš.

– Želimo zajedno sa Hall of fameom i Akademijom koju osnivaju poznati kritičari i muzičari iz Hrvatske, regije i svijeta, ali i radionicama i ovim Festivalom, privući aktualnu glazbenu kremu i napraviti Varaždin velikim gitarskim gradom na svijetu – rekao je Miroslav Ambroš-Kiš te dodao kako na Festival žele dovesti već poznate svjetske gitariste, ali i one koji još to trebaju postati.

U Galerijskom centru Varaždin održat će se “Ekskluzivnih 24 sata Boba Dylana”, a da je Varaždin vezan uz ovog slavnog glazbenika, otkrio je ravnatelj Ivan Mesek.

– Mislim da, ako bi jednog dana otvorili Hall of fame, onda bi prva gitara trebala biti upravo od Bob Dylana. Nakon 2008. godine i legendarnog koncerta koji je održao u Varaždinu te prošlogodišnje izložbe portreta svjetskih glazbenika, ove godine radovi, pokusi i razne skice Boba Dylana bit će izloženi u Galerijskom centru – rekao je Mesek te dodao kako će to biti intimniji pristup Bobu Dylanu.

Festival će u nedjelju, 15. listopada zatvoriti gitarist Nenad Resnik sa bendom “The Farpoint Station” koji će svirati rock, blues i jazz glazbu. Bend čine i Neven Resnik na klavijaturama i Boris Beštak na bubnjevima i Ferdinand Buhanec koji svira bas.

– Ovaj Festival znači jako puno za sve muzičare, pogotovo za mlade, da se razvije jedna scena koja bi okupila sve koje zanima gitara i takva glazba. Znači jako puno i za razvoj gitarističke scene koja u zadnje vrijeme nije u dobrom stanju – rekao je gitarist Jura Geci koji će se, zajedno sa Zack Dustom, prisjetiti Woodoo Lizzardsa.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Nord Produkt d.o.o. zapošljava terenskog komercijalista (m/ž) na području Međimurske i Varaždinske županije. Ključne su odgovornosti vezane za realizaciju prodajnih ciljena po razdobljima, proizvodima i planiranim prihodima, prezentaciju asortimana prema kupcima, poslove realizacije prodaje i postprodajnih aktivnosti. Od kanidata se očekuju srednja stručna sprema te radno iskustvo od najmanje dvije godine na istim ili sličnim poslovima. Potrebno je izvrsno poznavanje rada na računalu, aktivno znanje engleskog jezika te aktivna vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

NTH Mobile d.o.o. u potrazi je za Customer care agentom za slovački jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 5.3. Od kandidata se očekuju napredne komunikacijske vještine i poznavanje slovačkog i engleskog jezika, poznavanje rada na računalu, inicijativna i ustrajnost, izuzetna preciznost te jasna i koncizna pisana i usmena komunikacija. Aplicirajte.

Workforce za potebe klijenta zapošljava referenta prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž) u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Prijaviti se možete najkasnije do 15.3. Posao obuhvaća aktivnu potragu za novim kupcima, obilazak terena zbog praćenja potreba kupaca, planiranje, primjenu i razvoj prodajnih aktivnosti. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema tehničkog ili ekonomskog smjera, a poželjno je iskustvo rada. Traži se napredno znanje rada na računalu te poznavanje stručnog ili engleskog jezika u govoru i pismu. Aplicirajte ovdje.

Ljekarna Katica Vodopija – Štorga zapošljava magistra farmacije (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete najkasnije do 19.3. Uvjeti su završen farmaceutsko-biokemijski fakultet i položen stručni ispit, posjedovanje licence za rad, usmjerenost na zadovoljstvo pacijenata te izvrsne komunikacijske vještine. Poslodavac nudi izvrsne uvjete rada i stimulirajuća primanja. Poslodavac isto tako nudi pomoć u traženju smještaja. Provjerite više putem linka.

Mehanika Štriga zapošljava prodavača rezervnih dijelova za traktore i građevinske strojeve (m/ž). Mjesto rada je Ljubešćica, a prijave se zaprimaju do 17.3. Uvjeti su minimalno završena srednja škola, poznavanje rada na računalu, komunikativnost i spremnost za rad s ljudima. Poslodavac nudi stimulativna primanja. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. zapošljava voditelja skladišta (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 5.3. Uvjeti su minimalno srednja stručna sprema ekonomskog ili tehničkog smjera te obvezno iskustvo s drvnim programom i građevinskim materijalom. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Colas Hrvatska d.d. traži rukovatelja građevinskim strojem – rukovatelja grejderom (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a rok prijave je 26.3. Uvjeti su srednja stručna sprema tehničkog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja, osposobljenost za rukovanje strojevima za polaganje asfalta te posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Detalje pronađite ovdje.

MIV d.d. traži vodoinstalatera (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 25.3. Uvjeti za rad su razvijene radne navike, pozitivan odnos prema radu, predispozicija za timski rad. Potrebna je srednja stručna sprema. Posao obuhvaća postavljanje novih i održavanje postojećih vodovodnih instalacija, odvoda, montaža novih sanitarnih uređaja. Više na linku.

Utiliter d.o.o. traži komercijalista u prodaji (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 1.3. Potrebno je više osoba na poziciji. Očekuje se srednja stručna sprema i godinu dana radnog iskustva. Potrebna je vozačka dozvola B kategorije. Posao obuhvaća obilazak prodajnih mjesta, rad po unaprijed dogovorenim i definiranim dnevnim rutama obilazaka prodajnih mjesta i slično. Detalje pronađite ovdje.

LTH Alucast d.o.o. traži transportnog radnika (m/ž) u Čakovcu. Možete aplicirati do 31.3. Rad uključuje izvođenje unutarnjeg transporta, pravilno slaganje i preslagivanje robe u skladu s propisima, nadzor stanja viličara i uređaja na njemu. Potrebna je srednja stručna sprema. Provjerite više ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Od 1. ožujka mijenja se i vozni red Vincekovih buseka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije, mijenja se vozni red buseka tvrtke Vincek koja na temelju Ugovora o koncesiji obavlja komunalnu djelatnost prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina

Novi vozni red na svim linijama primjenjivat će se od 1. ožujka.

Koncesionar je dužan pridržavati se odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te općih i posebnih preporuka HZJZ za sprječavanje zaraze.

Nastavite čitati