Povežite se s nama

Foto i video

FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Na Kapucinskom trgu u Varaždinu danas u podne otvoren je 7. Gospodarski sajam Varaždin.

Sajam će trajati 18. i 19. lipnja, a uz izlagačke aktivnosti organiziran je i glazbeni program.

Domaći proizvodi, turistička ponuda općina i gradova, automobili, rukotvorine te još puno toga može se razgledati i kupiti na Kapucinskom trgu u dva dana jer se predstavlja više od 100 izlagača. Valja napomenuti da je ulaz besplatan.

Nenad Kumrić, ispred organizatora Tin marketinga, objasnio je da je sajam organiziran u kratkom roku, ali izlagača i programa ne nedostaje.

– Veseli otvorenje sajma i veliko je zadovoljstvo biti organizator sada već tradicionalnog sajma na kojem se okupljaju županije, gradovi i općine sa svojim OPG-ovima te obrtnicima. Ljudima treba ovakvih manifestacija, pa i glazbenog druženja. Pozivamo sve zainteresirane da dođu na Kapucinski trg. Zahvala svim gradovima i općinama koji su odlučili podržati svooje mikro poduzetnike i obrtnike koji su odlučili izlagati na ovom sajmu – pojasnio je Kumrić.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj sretan je što pandemija popušta te što se otvara 7. Gospodarski sajam. – Ovaj je Sajam spoj tradicije i kulture, ali i modernih tehnologija. U središnjoj pagodi predstavlja se naš Tehnološki park, koji pokazuje najnovije tehnologije u gospodarstvu – rekao je Bosilj.

Zagorski izlagači također su stigli u Varaždin, a s njima i župan Željko Kolar koji je pohvalio ovaj sajam.

– Nakon pandemije dobro je iskoristiti svaku priliku da se predstave proizvođači te nešto prihoduju. Što se tiče suradnje na sjeveru zemlje ona nema alternativu, a mi imamo vrijedne zajedničke projekte – istakao je Kolar.

U subotu će se moći razgledati oldtimer vozila i modna revija.

Glavni partner Gospodarskog sajma je Varaždinska županija, a glavni pokrovitelj Grad Varaždin.

U večernjim satima, u subotu i nedjelju, na rasporedu je na istoj lokaciji glazbeni North West Fest, koji traje od 18. do 21. lipnja.

U petak od 20 sati zasvirat će Romantix – Tribute to Eurythmics, u subotu Pastiri – Tribute to Bijelo dugme te nakon njih Reckless Wings. Rokerska večer u nedjelju počinje od 20 sati uz The Kula – Tribute to Led Zeppelin te The Fakin Lajsne.

U ponedjeljak, 21. lipnja, se obilježava Svjetski dan glazbe, a program počinje od 17 sati. Najprije je na rasporedu Radionica pjevanja Mali slavuji, TRIO Verse na pozornicu staje u 19 sati, a od 20 sati zapjevat će Gabriela Hrženjak te Fellows.

Foto i video

FOTO Porcijunkulovo: veselo je bilo jutros na ulicama Čakovca, gradom prošetao i Pero Galić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Veselo i živo bilo je jutros u Čakovcu na poznatoj manifestaciji Porcijunkulovo koja ove godine traje četiri dana – od petka, 30. srpnja, do ponedjeljka, 2. kolovoza.

Brojni šetači obišli su štandove, a među njima je na opće oduševljenje mnogih prolaznika bio i Pero Galić, frontmen Opće opasnosti koja je sinoć u Čakovcu održala koncert.

Mnogi su mu Čakovčani prišli i poželjeli se slikati s njime, što poznati pjevač nije odbio, već je udobrovoljio obožavatelje.

Nakon Željka Bebeka, Nine Kraljić, Opće opasnosti i DJ-a, večeras je na redu koncert Klape Iskon na lokaciji Perivoja Zrinskih te Kristiana Marolta na pozornici Tomislav.

Djelić dobre atmosfere iz Čakovca pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Salinovcu spretni kipari motornim pilama izrađuju zanimljive skulpture velikih dimenzija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ovaj vikend, 31. srpnja i 1. kolovoza, svakako svratite u park nove Osnovne škole u Salinovcu, gdje se održava 6. Hrvatski festival kiparenja motornom pilom.

Festival već tradicionalno organizira Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

Službeno otvorenje bilo je jutros u 9 sati, nakon čega je krenulo rezbarenje glavne skulpture velikih dimenzija motornom pilom.

U nedjelju, 1. kolovoza, kipari će svoje vještine u rezbarenju drveta pokazati i na natjecanju u disciplini Speedecarving.

Ove godine sudjelovanje je potvrdilo 11 kipara, pet kipara iz Hrvatske, a sudjelovanje su potvrdili i kipari iz Slovenije i Mađarske, čime Festival dobiva međunarodni karakter.

Zatvaranje 6. Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom u Salinovcu bit će u nedjelju u 18:30 sati, kada će biti i proglašenje autora najboljih radova te podjela nagrada i zahvalnica.

I mi smo danas posjetili umjetnike u Salinovcu i fotićem zabilježili kreativne skulpture u izradi. Kako to izgleda, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje