FOTOIvan Agnezović

U dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije u subotu je održan tradicionalni susret vodstva Caritasa Varaždinske biskupije s roditeljima petero i više malodobne djece.

Sve je okupljene roditelje i djecu na početku susreta srdačno pozdravio mr. Ante Šola, ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije, a prigodnim se riječima okupljenima obratio i mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, ujedno predsjednik Hrvatskog Caritasa.

Biskup je podsjetio kako smo prije koji dan proslavili Božić, ali ne samo kao događaj iz Betlehema otprije dvije tisuće godina, već slavimo Božić koji se događa sada i danas.

Nakon pozdrava i uvodnih riječi uslijedilo je predavanje Branka Pagadura, voditelja bračnog i obiteljskog savjetovališta Varaždinske biskupije na temu “Kako danas osnažiti obitelj i ozdraviti obiteljske odnose snagom kvalitetne komunikacije”.

Na kraju susreta uslijedila je podjela slatkiša za djecu u samom Pastoralnom centru, nakon čega su se sudionici tradicionalnog susreta uputili u novi Caritasov centar na Banfici, gdje su im podijeljeni prigodni paketi hrane, odjeće i igračaka za djecu.

 

Komentari

Komentara