Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Čak 600 učenika VI. osnovne škole plesom obilježilo Dan kulture, dobili i svoj školski trg

Objavljeno:

- dana

RASPLESANI UČENICI

Čak 600 rasplesanih i raspjevanih učenika od 1. do 6. razreda iz VI. osnovne škole izvedbom zavičajnih plesova obilježilo je peti po redu Dan kulture.

Ovim projektom VI. OŠ želi trajno razvijati svijest kod učenika, roditelja i cijele zajednice o važnosti kulture u svakodnevnom životu.

– Danas smo se okupili kako bi dali na značenju i pokazali koliko nam je stalo do kulture u našem svakodnevnom životu. Ove je godine čak 100 učenika više nego prijašnje godine koji su se tijekom nastavne godine pripremali i učili o svom zavičaju te o ljubavi prema domovini – rekao je ravnatelj VI. OŠ Mario Stančić te istaknuo kako je ples važan znak društvenog izražavanja i komunikacije te je kao takav, jako važan u školi.

Školski trg za druženje

Posebnost ovogodišnjeg Dana kulture je i svečano predstavljanje školskog trga namijenjenog učenicima.

– Danas smo prvi puta koristili naš novi školski trg. S ponosom možemo reći da je nastao kao suradnja naših učenika, učitelja i roditelja, a koristit će se i nakon završetka proljetnih praznika za svakodnevno druženje učenika – dodao je ravnatelj Stančić.

Drugi dio obilježavanja Dana kulture počinje u 17 sati gdje će učenici izložiti svoje radove na temu kulture. U 17.30 na redu je zajednička večernja priredba koja će trajati do 19 sati. Sve zainteresirane očekuje priredba koja uključuje nastup školskog zbora i etno grupe, igrokazi na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku, lutkarske igre te plesni i pjevački nastupi na hrvatskom i njemačkom jeziku.

Izvor: Foto: IVAN AGNEZOVIĆ

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje