Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Članovi KPA Drava u Kraljevici hodočastili svetom Nikoli koji je 16 metara pod morem

KPA Drava

Objavljeno:

- dana

Varaždinski Klub podvodnih aktivnosti Drava sudjelovao je na podmorskom hodočašću u Kraljevici.

Na ovo tradicionalno hodočašće došao je do sada rekordan broj ronilaca – hodočasnika, njih čak 130, piše scubalife.hr. Skupili su se ronioci iz cijele Hrvatske, ali i iz Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine.

U akvatoriju ispred rta Oštro na 16 metara dubine 2008. godine postavljen je kip sv. Nikole i od tada ronioci ondje dolaze zahvaliti ovom svecu. Ova skulptura je umanjena kopija velikog kipa svetog Nikole koji se nalazi u centru Kraljevice ispred crkve svetog Nikole. U svijetu postoje mnogi kipovi sv. Nikole pod morem, no koliko se zna, ovo je jedini primjer gdje mu ronioci hodočaste ronjenjem.

Hodočašće organizira Klub podvodnih aktivnosti Adria, a predsjednik kluba Danijel Frka kaže kako su ga osmislili želeći potaknuti ronilački turizam u Kraljevici.

Dodatnu zabavu, ali i mogućnost istraživanja predstavljale su četiri boce pjenušca sakrivene na putu do kipa.

Zabava & Stil

Ministar pravosuđa Damir Habijan na Varaždin Throwdownu dizao utege ko od šale

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski ministar pravosuđa Damir Habijan u petak je sudjelovao na dvodnevnom natjecanju Varaždin Throwdown 2024, i to kako je napomenuo – nakon dugo vremena.

Habijan je u svojem postu na Facebook stranici pohvalio odličnu organizaciju za koju su najzaslužniji  Marko Črljenec i Funkcionalni Centar Active Vita. Hvala mom timu Alpha Gym i “partner in crime” Patrik Skoko, trenerima Karli i Petri, te cijeloj ekipi. Posebna pohvala sucima i svima koji su sudjelovali u organizaciji – naglasio je Habijan.

Ujedno je najavio svoje sudjelovanje na budućim izdanjima Varaždin Throwdowna.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Rifovi revolucije vraćaju se na početak, u Ivanec, na mjesto gdje su snimljeni prvi filmski kadrovi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prva hrvatska rokenrol bajka, nastala u koprodukciji udruge Trash i udruge Rebl Film, stiže u kino Ivanec. Radi se, prije svega, o iznimno zabavnom filmu koji je oduševio publiku na svim gostovanjima diljem Hrvatske, ali i na inozemnim festivalima poput njujorškog Shockfesta i Grossmanovog festivala u Sloveniji.

Ipak, da nije riječ samo u zabavnoj komediji već i o iznimnom djelu kojeg  krasi inteligentna priča i odlična glazba, što nam potvrđuje činjenica da je osvojio nagradu za najbolji dugometražni glazbeni film na talijanskom FilMuzik Arts festivalu. 

Na IMDB-u zasad ima iznimno visoku ocjenu 8.3 što bi svakako trebala biti preporuka svim Ivančanima, Lepoglavčanima, ali i Varaždincima koji su eventualno propustili ovo remek-djelo nezavisne produkcije, da posjete kino Ivanec ovog četvrtka, 30. svibnja u 20 sati.

Radnja filma vrti se oko dr. Zempa(Tomislav Šipek), vlasnika zloćudne agencije koja ubire glazbeni porez i terorizira građane. Dr. Zempu se suprotstavlja genijalni gitarist Ray (Marko Denac)čija muzika slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu zahvaljujući čemu se oko Rayovog benda Razor Jet okuplja pokret otpora. Kako bi uništili pokret otpora dr.Zemp i njegova sestra Niniva (Aranka Oreški) kuju pakleni plan da Razor Jet pretvore u boy band i tako unište njihov ‘rokenrol mojo’.

Autor filma je Jurica Hižak, profesor fizike na Sveučilištu Sjever, redatelj i glazbenik, između ostalog poznat i kao osnivač varaždinskog Trash film Festivala na kojem se već dvadesetak godina dodjeljuju Zlatne motorke za najbolje žanrovske filmove. Glazbenu podlogu filma je, uz Hižaka, komponirao i producirao varaždinski gitarist Arian Peharda koji će sa svojim bendom Razor Jet zapečatiti završetak ove kino-turneje.

Naime nakon projekcije filma u kinu Ivanec, publika će veći dio soundtracka moći slušati i uživo, u rock klubu Baza2, gdje su u veljači 2020. snimljeni prvi kadrovi filma (uz prisustvo mnogih ivanečkih statista). Svirka Razor Jeta počet će oko 22 sata, a to će ujedno biti i najava albuma, kojeg je masterirao legendarni američki producent Carl Saff  i koji će uz potporu Koncertnog ureda Varaždin uskoro ugledati svjetlo dana.  

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje