Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Đorđe Balašević oduševio i brojnu varaždinsku publiku na koncertu u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

UVIJEK POSEBAN

Na punom čakovečkom stadionu s oduševljenjem je dočekan Đorđe Balašević, legendarni novosadski kantautor.

Pljeskom su ga dočekali i brojni obožavatelji iz Varaždinske županije.

64-ogodišnji panonski mornar koncert je otvorio „Unikatnom“, pjesmom koju je napisao upravo za Čakovec nakon što su ga izazvali obožavatelji iz Međimurja.

 „Još tu i tamo šumi Mura, al’ sve je manje avantura i nit se može zlatom platiti, nit nekim božjim satom vratiti, taj zamah mača Svetog Jurja, svi dobri dusi Međimurja…“, pjevao je i izazvao oduševljenje.

Ubrzo su na pozornicu počeli letjeti veliki i mali “plišanci”.

Uslijedile su pjesme Neki novi klinci, Boža zvani Pub, Provincijalka, Pa dobro gde si ti, Priča o Vasi Ladačkom i brojne druge iz njegove bogate glazbene karijere.

Publika svih generacija je pjevala uglas s Balaševićem, a sam je primijetio da i „neki novi klinci“ znaju stihove njegovih pjesama, pa i onih najstarijih.
 

 

Izvor: Foto: MARTA KONJAČIĆ

Zabava & Stil

Crvena jabuka i Mejaši u petak i subotu zabavljaju Varaždince, oživjet će i Uska ulica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru obilježavanja Ljeta u Varaždinu, ovog će petka i subote kod Vile Bedeković nastupiti bendovi Crvena jabuka i Mejaši.

Koncert Crvene jabuke predvođen Draženom Žerićem Žerom održat će se u petak, 25. lipnja, a počinje u 21 sat. Dan kasnije, u subotu, 26. lipnja, nastupaju popularni Mejaši, s početkom također u 21 sat.

U subotu je također i Dan uske ulice. Naime, uz podršku Grada Varaždina i Turističke zajednice, Udruga „Humano&etc“ i stanari Uske ulice uživat će u pripremanju ulice za Mali Festival u srcu grada.

– Iznova osmišljavamo ulogu Uske ulice u očuvanju i promoviranju njenih sadržaja, ali i u otvaranju novih društvenih i kulturnih sadržaja, jer je simbolički prepoznata kao umjetnička ulica. Ta tajnovita ulica u samom srcu povijesne jezgre ponovo će se pretvoriti u omiljeni kutak svima koji vole umjetnost, opuštenu i ugodnu atmosferu. Namjera nam ju je oživjeti putem programa Kulturni aktivizam, tj. aktivniju ulogu kulture u oblikovanju života i identiteta samog gradskog središta – poručuju organizatori.

Na festival se prijavilo 45 izlagača – od kojih su dva vokalna izvođača, slikari, keramičari, tradicijski obrti – čipka ,tkanje, filcanje, književni salon Korzo sa svojim poetskim recitalom i izložbom fotografija Produkt dizajn, radionice za djecu /posjetioce – keramike, čipkanja, filcanja, izrade didaktičkih igračaka, modni kreatori, gosti iz Međimurske županije…

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Pravo rješenje za vaše osvježenje: otvorena sezona kupanja na bazenima „Topličica“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, 19. lipnja, otvoreni su bazeni u Izletištu Topličica kod Novog Marofa.

– Pravo rješenje za vaše osvježenje! – stoji u pozivu kupačima koji, osim bazena, u sklopu objekta na raspolaganju imaju i zabavni park, teniske terene, stolni tenis, bogatu ugostiteljsku ponudu te razna jela s roštilja.

Bazeni „Topličica“ otvoreni su svakim danom od 9 do 19 sati, a za sva pitanja na raspolaganju je broj telefona 042/625-588.

Cijena bazena za odrasle iznosi 25 kuna, a za djecu od 3 do 10 godina 15 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!