Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Đorđe Balašević oduševio i brojnu varaždinsku publiku na koncertu u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

UVIJEK POSEBAN

Na punom čakovečkom stadionu s oduševljenjem je dočekan Đorđe Balašević, legendarni novosadski kantautor.

Pljeskom su ga dočekali i brojni obožavatelji iz Varaždinske županije.

64-ogodišnji panonski mornar koncert je otvorio „Unikatnom“, pjesmom koju je napisao upravo za Čakovec nakon što su ga izazvali obožavatelji iz Međimurja.

 „Još tu i tamo šumi Mura, al’ sve je manje avantura i nit se može zlatom platiti, nit nekim božjim satom vratiti, taj zamah mača Svetog Jurja, svi dobri dusi Međimurja…“, pjevao je i izazvao oduševljenje.

Ubrzo su na pozornicu počeli letjeti veliki i mali “plišanci”.

Uslijedile su pjesme Neki novi klinci, Boža zvani Pub, Provincijalka, Pa dobro gde si ti, Priča o Vasi Ladačkom i brojne druge iz njegove bogate glazbene karijere.

Publika svih generacija je pjevala uglas s Balaševićem, a sam je primijetio da i „neki novi klinci“ znaju stihove njegovih pjesama, pa i onih najstarijih.
 

 

Izvor: Foto: MARTA KONJAČIĆ

Zabava & Stil

Legendarni “Lordovi“, kraljevi plesnjaka na terasi Vame, spremaju se za zlatni jubilej

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kraljevi plesnjaka u varaždinskoj Istri i kasnije na terasi varaždinske Vame, u subotu su se okupili kako bi zajedno obilježili 45. godina osnutka grupe „Lord“.

Domaćin i idejni začetnik druženja koje je potrajalo od 15 do 21 sat, bio je Božidar Dado Šturm.

– Bilo je lijepo ponovo sresti prijatelje koji su svirali u grupi. Sponzori okupljanja i druženja bili su sami članovi grupe. Između ostalog, dogovoreni su susreti i druženja svake godine jer moramo i vježbati. Naime, 2027. godine namjeravamo ponovno javno nastupiti povodom 50. godišnjice osnutka „Lordova“ – kažu nam vječiti mladići.

Kako doznajemo od klavijaturiste Borisa Hercega, na obljetničkom koncertu nastupit će članovi benda iz različitih generacija.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

U nedjelju, 2. listopada, na Franjevačkom trgu koncert će održati Antonio Tkalec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedan od najpoznatijih hrvatskih kantautora moderne duhovne glazbe i nagrađivani samostalni umjetnik Antonio Tkalec održat će veliki autorski koncert moderne duhovne glazbe u nedjelju, 2. listopada, 2022. na Franjevačkom trgu u Varaždinu (kod kipa Grgura Ninskog) s početkom u 20 sati.

Kao i uvijek, Antonija će pratiti glazbenici predvođeni poznatim glazbenim producentom Ivanom Mikulićem, a glazbeni gost biti će vlč. Tihomir Kosec.

Ovaj koncert Antonio već niz godina tradicionalno održava kao poklon Varaždincima i mještanima okolice Varaždina za dan Anđela čuvara, kako bi se svi zajedno duhovno obogatili porukama njegovih snažnih pjesama koje su prepune životnih iskustava s Gospodinom. Ovo će biti jedna posebna duhovno-glazbena večer koja će zasigurno dotaknuti mnoga srca i duše, rekli su organizatori.

U slučaju kiše koncert će se održati u Franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu.

– Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli. Ponesite samo dobru volju i nešto toplo za obući – poručuju organizatori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje