Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Jedinstvene jaslice u Dubravi Križovljanskoj na kojima je utkan dio Međugorja

Objavljeno:

- dana

Advent

Vrijeme je došašća i Božić je pred vratima, a Ana Friščić iz Dubrave Križovljanske izradila je jedinstvene jaslice.

One su dugačke oko 170 i široke oko 80 centimetara. Sve je od prirodnih materijala i vrijedne ruke Ane Friščić nisu izradile jedino figurice.

– Sve sam izradila osim figurica i trebao mi oko jedan cijeli da sve posložim na svoje mjesto – rekla je Ana Friščić, koju svi u Dubravi Križovljanskoj zovu Anita. Objasnila je kako na jaslicama svaki kamen ima svoje značenje.

– Tu je kamen iz Međugorja i svaki kamenčić ima svoje posebno značenje – dodala je Friščić koja već 35 godina izrađuje jaslice u svojem domu.

– Uživamo u izradi jaslica, a to najviše radim zbog svojih unuka koji posebno uživaju – zaključila je Friščić.

Izvor: Foto:

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje