Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Jedinstvene jaslice u Dubravi Križovljanskoj na kojima je utkan dio Međugorja

Objavljeno:

- dana

Advent

Vrijeme je došašća i Božić je pred vratima, a Ana Friščić iz Dubrave Križovljanske izradila je jedinstvene jaslice.

One su dugačke oko 170 i široke oko 80 centimetara. Sve je od prirodnih materijala i vrijedne ruke Ane Friščić nisu izradile jedino figurice.

– Sve sam izradila osim figurica i trebao mi oko jedan cijeli da sve posložim na svoje mjesto – rekla je Ana Friščić, koju svi u Dubravi Križovljanskoj zovu Anita. Objasnila je kako na jaslicama svaki kamen ima svoje značenje.

– Tu je kamen iz Međugorja i svaki kamenčić ima svoje posebno značenje – dodala je Friščić koja već 35 godina izrađuje jaslice u svojem domu.

– Uživamo u izradi jaslica, a to najviše radim zbog svojih unuka koji posebno uživaju – zaključila je Friščić.

Izvor: Foto:

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati