Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Kiša pokvarila odličan štimung na 14. Obrtničkom uličnom sajmu u Varaždinu

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin u subotu, 9. travnja, na Franjevačkom trgu organiziralo je 14. Obrtnički ulični sajam.

Glavni cilj bila je promocija obrtnika, prezentacija njihove ponude, ali i bogate obrtničke povijesne baštine.

Na štandovima su se mogli pronaći suhomesnati proizvodi, balkonsko cvijeće, proizvodi od bračkog kamena, sukulentni, heklani ukrasi, lepoglavska čipka, ukrasi od slanog tijesta, dječje igračke, ručno rađeni nakit od kože, proizvodi od chili papričica, prirodna kozmetika, dječja odjeća, licitarski proizvodi, mirisne svijeće, proizvodi od drvenih bačvi i proizvodi od ručno tkanog platna Varaždinske tkalje.

Za glazbenu kulisu bili su zaduženi Varaždinski tamburaški sastav Taliri i folkloraši Centra tradicijske kulture Varaždin.

Nažalost, dobar štimung je pokvarila kiša koja je oko 10.30 sati počela neumorno padati.

Foto i video

FOTO Ogroman interes i za ovogodišnju utrku “24 sata Ivančice”, a natječe se prošlogodišnji rekorder

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ivan Agnezović

Danas, 12. travnja, u 19 sati startala je iz Prigorca ovogodišnja utrka “24 sata Ivančice”.

Organizatori iz SRD-a 315 Sjeverozapad rekli su nam da je interes bio velik, a sudjeluje između 280 i 290 sudionika.

Neki su već u petak ujutro stigli u Prigorec da se dobro pripreme. Cilj utrke je što više puta se popeti na Ivanščicu tijekom 24 sata, a sudionici sami biraju staze, ali moraju proći kontrolne punktove. Neki su vrlo uspješni u tome, a prošlogodišnji pobjednik bio je Ivan Hrastovc iz Slovenije s 18 uspona. Ovaj broj uspona je i rekord dosadašnjih utrka. Kako saznajemo od organizatora Hrastovac je došao i na današnju utrku.

– Nekoliko je utrka u Hrvatskoj 24-satnog karaktera, ali naša je među najpopularnijima. Vjerujem da nismo zatvorili prijave da bismo imali oko 400 natjecatelja. Ove godine puno njih dolazi iz Dalmacije i Kvarnera. Veselimo se i ovoj utrci te nam je drago što imamo potporu Grada Ivanca – rekao je za Regionalni tjednik Marko Dugandžić, predsjednik kluba.

Utrku po peti put organizira SRD 315 Sjeverozapad, a u duhu turističkog brendiranja Ivanca kao Planinarskog grada, i ove je godine novčano podupire Grad Ivanec, a pomaže je i Turistička zajednica Grada Ivanca. Ove godine utrki pratite uživo na Facebook kanalu SRD 315 Sjeverozapad.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Krenuli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Vrazovoj u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Zbog radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici Stanka Vraza u Varaždinu uspostavljena je privremena regulacija prometa.

Varaždinska policija poziva vozače na poštivanje postavljene privremene regulacije te oprez i strpljenje u vožnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje