Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Lidija Bačić na Craft Beer Festu u Varaždinu nastupila u jazz varijanti

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Objavljeno:

- dana

Jučer, 29. srpnja, počeo je Craft Beer Fest u Varaždinu na Kapucinskom trgu.

U prvoj večeri pivskog raja, gdje se nudi više od 30 točenih craft piva i više od 80 piva u boci iz više od 15 hrvatskih craft pivovara, nastupila je Lidija Bačić – Lille.

Popularna pjevačica zabavne glazbe sinoć je nastupila u izdanju u kakvom je nemamo priliku često čuti – u jazz aranžmanu s odličnim glazbenikom Bornom Šercarom.

Izveli su tako poznate pjesme poput Smooth Operator, Respect, Killing Me Softly i What’s Up.

Danas je na redu Street music – 4 for jazz, Novak Potočnik Šenjug Trio – jazzy, pop, fusion, Tomislav Čavlek – pop/rock hitovi, a u nedjelju nastupa Trnje Live Acoustic s pop/rock svjetskim i domaćim hitovima. 

Voditelj programa je Krunoslav Čolo. U pripremi su i razne discipline u koje je, naravno, uključeno pivo. Više o svemu pročitajte ovdje, a u nastavku pogledajte fotogaleriju.

Foto i video

FOTO Uz mise i proštenje traje proslava nebeske zaštitnice župe u Biškupcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Župa uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo iz Biškupca danas slavi svoju nebesku zaštitnicu.

Svake je godine to prigoda da domaći vjernici i hodočasnici iz drugih mjesta na blagdan Velike Gospe posjete Biškupec te sudjeluju u nekoj od četiri svete mise. Svetu misu u 11 sati predslavio je vlč. Ivica Horvat, župnik Župe svih svetih u Beletincu, dok završno misno slavlje u 18 sati predslavi mons. Bože Radoš, varaždinski biskup.

Vjerski dio uvijek prati i proštenje na kojem se može naći za svakoga ponešto.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Zavrtio se klopotec na Kotarima u Oštricama, najavio je i raniju berbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga vinogradara i voćara „PINTA“ Novi Marof i ove je godine povodom Lovrečeva organizirala već tradicionalnu manifestaciju, podizanja klopotca. Ove je subote klopotec za dobar početak vinogradske sezone podignut kod kapelice u Oštricama – Kotari.

Manifestacija je započela blagoslovom vlč. Mihaela Čavleka, župnika župe Oštrice, a sama ceremonija podizanja klopoca održana je kod kleti Maria Šafrana.

Tradicija postavljanja klopotca njeguje se od 1999. godine, otkad i postoji Udruga vinogradara i voćara Pinta, jedna od najbrojnijih udruga vinogradara na području Varaždinske županije koja ima više od 160 članova.

Na tu je činjenicu, kao i na rad i brojne aktivnosti, ponosna predsjednica Udruge, Anica Kuzmić, prva žena na čelu jedne udruge vinogradara.

– Ovo je tradicija koju njegujemo od kad postojimo, kao i ostale manifestacije vezane uz vinogradarstvo. U siječnju slavimo Vincekovo i na tom mjestu gdje organiziramo proslavu postavljamo u kolovozu iste godine i klopotca, kao nagovještaj skore berbe – kazala je Kuzmić.

Posljednje dvije pandemijske godine sve su vinogradarske manifestacije, pa tako i podizanje klopotca, bile u manjem obimu, no sad se sve vratilo na staro.

– Ove je godine bilo doista lijepo, puno, bogato i fešta je bila odlična. Gostima smo ponudili jela s roštilja, kotlovinu i grah, uz odličnu domaću kapljicu i glazbenu pratnju Tamburaškog sastava Skandali, a doživljaj su uljepšali i kuburaši Grebengradske haramije – rekla je predsjednica Pinte.

Pozivu na podizanje klopotca odazvali su se i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i voditeljica Turističkog ureda Renata Horvatić.

– S Gradom Novim Marofom i Turističkom zajednicom imamo odličnu suradnju. Oni nas prate financijski, a mi njih dobrom voljom, sudjelujemo u svim manifestacijama na koje nas pozovu. Odazivamo se jedni drugima, na obostrano zadovoljstvo – istaknula je Anica Kuzmić.

Prema riječima predsjednice Pinte, ova se vinogradarska godina pokazala dobrom, no suša je predugo trajala, berba će krenuti nešto ranije i možda neće biti „puno litri”, ali kvaliteta vina bi trebala biti dobra.

Gradonačelnik Jenkač istaknuo je kako ovu drugu tradiciju treba njegovati.

– Drago mi je da i ove godine mogu nazočiti podizanju klopotca. Našim brojnim vinogradarima ovo je važan događaj i želim im dobru berbu, te da i dalje nastave s proizvodnjom odličnog vina. S našim vinogradarima, vinarima i udrugama njegujemo kvalitetnu suradnju te ćemo ih rado podržavati i dalje – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje