Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Mali preloški sportaši ostvarili plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta!

Objavljeno:

- dana

Plazma Sportske igre mladih i grad Prelog ugostili su Telemach Dan sporta, koji se održao u petak, 21. svibnja, na igralištu NK-a “Mladost Komet”.

Sportsko-edukativna manifestacija okupila je djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda s područja Preloga i županije koja su se natjecala u graničaru i atletici i borila za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja. Mali preloški amaterski sportaši imat će priliku u Splitu družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno i braniti boje Međimurske županije.

Telemach Dan sporta otvorili su gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Preloga Dejan Naranđa, predsjednik NK-a “Mladost Komet” Željko Sokač i glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih Tihana Butorac. Plamen Igara u pratnji maskote donijeli su polaznici vrtića “Vesela Loptica”, koji su za sve okupljene izveli i svoju Eko himnu o važnosti očuvanja prirode.

Manifestacija je okupila 300injak malih sportaša i organizirana je u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom. Mlade sportaše podržali su i pripadnici PU Prelog u čijem su edukativnom korneru djeca dobila uvid u rad policije i važnosti prevencije.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinancira ga Erasmus+ Sport program Europske unije.

Rezultati:

Graničar 2010. i mlađi

 1. Pajdaši
 2. Nutella palačinke
 3. Izići

Graničar 2012. i mlađi

 1. Vatreni zmajčeki
 2. Graničar
 3. Sireki tureki

Atletika 2012. i mlađi

Djevojčice

 1. Zara Golubić
 2. Pavla Posavek
 3. Nela Sačić

Dječaci

 1. Lovro Bermanec i Fran Fotak
 2. Leon Čavlek
 3. Ervin Žižek

Atletika 2010. i mlađi

Djevojčice

 1. Ivona Božek
 2. Frida Marie Hurly
 3. Tesa Škoda

Dječaci

 1. Lino Plevnjak
 2. Luka Čonkaš
 3. Matej Latin

Na nogometnom igralištu održan je i Coca- Cola Cup turnir u nogometu koji je okupio najbolje malonogometaše.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Foto i video

FOTO Tradicionalna Bažulijada Lions kluba Varaždin bila je za prste polizati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Terasom Hotela Varaždin danas su se od jutra širili zamamni mirisi iz kotlića.

Naime, Lions klub Varaždin organizirao je XIX. Bažulijadu, natjecanje u kojem sudjeluju ekipe, nadmećući se u pripremanju starog pučkog jela varaždinskog kraja – variva od graha koji se često u varaždinskom kajkavskom narječju naziva bažulom. Natjecanje ima humanitarni karakter, a cilj mu je prikupljanje sredstava za humanitarne akcije koje provodi Lions kluba Varaždin.

Tri najbolja bažula po ocijeni stručnog suda sastavljenog od prominentnih majstora kuhinje bit će nagrađena „kuhačama“ koje je oslikao eminentni varaždinski umjetnik Branko Bobić.

Svatko je imao svoj prokušani recept, stigli su tamburaši, a atmosfera je bila odlična.

Pogledajte kako je manifestacija protekla.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Spačeki plijenili pažnju Ludbrežana i gostiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Dubravko Bilić i Turistička Zajednica područja Centar Svijeta /Facebook

Hrvatski 2cv Citroen Klub organizirao je prvi ovogodišnji susret u Centru svijeta.

Ljubitelji 2CV vozila “Spaček” nekolika dana provode u Ludbregu i okolici.

Vlasnici čak 42 stara Citroenova vozila iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja ponajprije Mađarske i Slovenije nekoliko dana provode u Ludbregu, a svoje su ljubimce izložili i na Trgu Svetog Trojstva u subotu, 1. lipnja.

U petak je na Trgu svetog Trojstva bio postavljen Citroen šator s izloženom postavom lokalne baštine.

Ljubitelji automobila su uživali.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje