Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Mali preloški sportaši ostvarili plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta!

Objavljeno:

- dana

Plazma Sportske igre mladih i grad Prelog ugostili su Telemach Dan sporta, koji se održao u petak, 21. svibnja, na igralištu NK-a “Mladost Komet”.

Sportsko-edukativna manifestacija okupila je djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda s područja Preloga i županije koja su se natjecala u graničaru i atletici i borila za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja. Mali preloški amaterski sportaši imat će priliku u Splitu družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno i braniti boje Međimurske županije.

Telemach Dan sporta otvorili su gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Preloga Dejan Naranđa, predsjednik NK-a “Mladost Komet” Željko Sokač i glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih Tihana Butorac. Plamen Igara u pratnji maskote donijeli su polaznici vrtića “Vesela Loptica”, koji su za sve okupljene izveli i svoju Eko himnu o važnosti očuvanja prirode.

Manifestacija je okupila 300injak malih sportaša i organizirana je u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom. Mlade sportaše podržali su i pripadnici PU Prelog u čijem su edukativnom korneru djeca dobila uvid u rad policije i važnosti prevencije.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinancira ga Erasmus+ Sport program Europske unije.

Rezultati:

Graničar 2010. i mlađi

 1. Pajdaši
 2. Nutella palačinke
 3. Izići

Graničar 2012. i mlađi

 1. Vatreni zmajčeki
 2. Graničar
 3. Sireki tureki

Atletika 2012. i mlađi

Djevojčice

 1. Zara Golubić
 2. Pavla Posavek
 3. Nela Sačić

Dječaci

 1. Lovro Bermanec i Fran Fotak
 2. Leon Čavlek
 3. Ervin Žižek

Atletika 2010. i mlađi

Djevojčice

 1. Ivona Božek
 2. Frida Marie Hurly
 3. Tesa Škoda

Dječaci

 1. Lino Plevnjak
 2. Luka Čonkaš
 3. Matej Latin

Na nogometnom igralištu održan je i Coca- Cola Cup turnir u nogometu koji je okupio najbolje malonogometaše.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Foto i video

FOTO Snijeg zabijelio dijelove Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao što su i najavili metorolozi i na kontinentu je noćas i rano ujutro padao snijeg.

Noćne fotografije snijega snimljene su jutros oko šest sati na ivanečkom području, a dnevne oko sedam sati u Varaždinu. Količina snijega razlikuje se od mjesta do mjesta.

Prema podacima DHMZ-a u mjestu Bednja jutros u 7 sati bilo je 4 cm snijega. Budući da se radi o mokrom snijegu nakon obilnije kiše vjerojatno će se otopiti za nekoliko sati.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a do kraja tjedna se na širem varaždinskom području ne očekuje novi snijeg.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Varaždinci pohrlili na klizalište i veliki ledeni tobogan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Paljenjem prve svijeće na vijencu ispred katedrale, te otvaranjem  klizališta i ledenog tobogana na Kapucinskom trgu te koncertom Vanne na Korzu počeo je u subotu program Adventa u Varaždinu.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj prigodom otvaranja programa Adventa izjavio je da moto koji cijelo vrijeme ponavlja, za vrijeme ovih čudnih vremena u kojima živimo, jest da treba živjeti, a ne samo postojati.

– Iz tog razloga smo organizirali Ljeto u Varaždinu kao jedan od rijetkih gradova s pregršt koncerata. Nakon toga smo imali Špancirfest koji je bio najveća turistička priredba u cijeloj Hrvatskoj, a poslije Trash film festivala, Kliker festivala i VBV-a, evo nam sada i Adventa. Dakle, nas ni ova vremena, ni ovi virusi, ni ove pandemije ne mogu zaustaviti. A ovaj Advent nije najveći, on je baš onakav kakav treba biti i to je moto. U ovom romantičnom gradu kakav Varaždin već sam po sebi jest, napravit ćemo romantični Advent u kojem će svi naši sugrađani ali i posjetitelji iz drugih županija moći uživati – poručio je gradonačelnik otvorivši program adventa u društvu zamjenika Miroslava Markovića, Predraga Ciglara direktora varaždinske tržnice i Jelene Toth, direktorice Turističke zajednice Grada Varaždina.

Suorganizator Adventa je Gradska tržnica čiji je direktor Predrag Ciglar izrazio zadovoljstvo dobro odrađenim poslom i konačnim izgledom ledenog parka, te zahvalio Gradu što je prepoznao Kapucinski trg kao odličnu lokaciju za ovaj sadržaj.

– Ove godine imamo klizalište na 1.100 kvadratnih metara, od čega je 800 kvadrata klizalište, a 300 kvadrata staza. Posebna atrakcija za naše najmlađe i za sve one koji se žele spustiti je ledeni tobogan. Nadam se dobrom vremenu i da će svi uživati na Kapucinskom trgu. Ledeni park otvoren je do 16. siječnja, uz cijene koje se nisu mijenjale već sedam godina. Broj klizača ograničen je na 100 i epidemiološke mjere se poštuju – zaključio je predrag Ciglar. 

re

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje