FOTOAstronomsko društvo Varaždin
IZVORAstronomsko društvo Varaždin

Astronomsko društvo Varaždin je od 7. do 9. siječnja u prostorijama bivšeg Centra Tomislav Špoljar prvi puta organiziralo Zimsku školu astronomije za djecu od 10 do 13 godina.

Polaznici su prvog dana Zimske škole najprije pogledali prezentaciju o svemiru, Sunčevom sustavu i Suncu, nakon čega je svaki učenik izradio vlastitu maketu Sunčeva sustava koju je ponio kući za uspomenu.

Dan kasnije, zelenim su laserom promatrali zviježđa zimskog neba. Uočili su Mars, Plejade i zvijezdu Sjevernjaču, a kroz nebo se nazirao i Orion. U veselom tonu sudjelovali su u radionici mjesečevih mijena i na kraju ponovili gradivo kroz zabavnu memory igru.

Zadnjeg dana škole astronomije pogledali su film o Mjesecu. Uslijedila je kreativna radionica u okviru koje su nacrtali zviježđe Orion i njegove najsjajnije zvijezde. Naučili su i nešto više o kometima, a svoje su znanje provjerili kroz online astro igricu.

Na kraju škole svim polaznicima uručene su diplome i nagrade, uz obećanje da se će se ubrzo ponovo okupiti u novoj školi astronomije.

 

Komentari

Komentara