Povežite se s nama

Foto i video

FOTO U Sračincu isprobali pijane naočale, ali i simulator prevrtanja vozila

Objavljeno:

- dana

Odlično organiziranu akciju “Edukacijom do sigurnosti” organizirala je Općina Sračinec, na inicijativu studentice Matee Križnjak. Cilj akcije bio je osvješćivanje na opasnosti koje prijete u prometu, te kako se prevencijom može utjecati na veću sigurnost nas i drugih sudionika prometa.

U akciji su sudjelovali Policijska uprava Varaždinska, Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, DVD Svibovec Podravski i HAK – Autoklub Varaždin. Na prostoru ispred Doma kulture prezentiran je rad HAK-a, a najveću je pozornost privukao simulator prevrtanja vozila koji su mnogobrojni mještani isprobali. Sama akcija započela je simulacijom prometne nezgode s ozlijeđenim osobama. Nakon poziva načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca, prvi su na mjesto događaja došli policajci PU Varaždinske, a nakon što su osigurali sigurnost prometa oko mjesta nesreće, stigli su i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina. Oni su pristupili izvlačenju unesrećenih osoba iz automobila, a zbrinuli su ih djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Varaždin. Vatrogasci su demonstrirali rezanje lima automobila mobilnim škarama, koje je potrebno obaviti u situacijama kada unesrećene nije moguće izvaditi kroz vrata vozila. Na kraju je jedno od vozila zapaljeno, a vatru su brzom intervencijom ugasili vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski. Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina postavila je autoljestve od 30 m koje koriste u svom radu, dok su vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski organizirali male radionice gašenja za djecu. Da bi posjetiteljima dočarali koliko su smanjene njihove sposobnosti i percepcija kada su pod utjecajem alkohola,  moglo se isprobati tzv. “pijane naočale”, koje simuliraju stanje pijanstva. – Jako sam sretan da opet u Sračincu imamo ovakvu akciju. Naša mlada studentica Matea Križnjak pokrenula je ovo današnje događanje, a mi smo kao Općina Sračinec objeručke prihvatili ideju i krenuli u realizaciju. Željeli smo našim mještanima zorno prezentirati što se događa u trenutku prometne nesreće i kako treba postupati. Posebno me veseli da su se okupila mnogobrojna djeca s roditeljima, jer znamo da su upravo djeca najugroženiji sudionici u prometu. Hvala svima, a posebno Matei Križnjak, koja je dobitnica našeg priznanja, što je poslije vrlo uspješne konferencije Mind the Gap, održane ove godine u Sračincu, ponovno pokrenula ovako uspješnu akciju – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec. Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija: U Sračincu održana akcija  

Foto i video

FOTO Proljetno sunce napunilo Varaždin šetačima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni tjednik

Dolazak proljeća danas se osjetio i u Varaždinu.

Varaždinke i Varaždinci lijepu subotu iskoristili su za odlazak do grada. Neki se pripremaju za sutrašnju Cvjetnicu, a drugi su već počeli nabavljati sve potrebno za proslavu Uskrsa.

Pogledajte tko je prošetao središtem Varaždina današnje subote i što je u trendu među našim sugrađanima.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Obrtnici na sajmu u Varaždinu prezentirali i prodavali rad svojih vrijednih ruku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin i Grad Varaždin prvu ovogodišnju travanjsku subotu iskoristili su te organizirali 15. Obrtnički ulični sajam.

Obrtnici su kupcima do 13 sati u središtu Varaždina pokazali bogatstvo svojih vještina i proizvoda. Predstavili su se na više od 40 štandova. Svatko je mogao naći nešto za sebe na štandovima postavljenima na Trgu kralja Tomislava, u Pavlinskoj ulici i na dijelu Franjevačkog trga.

Posjetitelji su mogli uživati u glazbi te vozilima članova Oldtimer kluba Varaždin.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje