Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Napreduju radovi na novoj zgradi Sveučilišta Sjever, dovršetak radova u travnju 2017.

Objavljeno:

- dana

RADOVI IDU PREMA PLANOVIMA

Radovi na trećoj zgadi Sveučilšta Sjever u Križanićevoj ulici u Varaždinu odvijaju se prema planovima.

–  Izvođenje građevinskih radova na rekonstrukciji i prenamjeni zgrade Križanićeva 31/B odvija se sukladno ugovorenim terminskim planovima. Dovršetak radova, uključujući i radove na poboljšanju energetske učinkovitosti zgrade te opremanje zgrade namještajem, predviđen je okvirno u travnju iduće godine – poručuju sa Sveučilišta Sjever.

Dodatni prostori, ali još uvijek premalo

Iako je tu zgradu još prije dvije godine Sveučilište Sjever na korištenje dobilo od Grada Varaždina, udruge su se iz nje iselile tek početkom lipnja ove godine. Vrlo brzo nakon toga krenulo se i s obnovom za što je Sveučilište Sjever novce osiguralo dijelom kroz bespovratno sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a dijelom iz vlastitih sredstava. Vrijednost cjelokupne obnove procijenjena je na oko sedam milijuna kuna, bez PDV-a.

Kada radovi završe, Sveučilište Sjever imat će novi, dodatni prostor za rad,a u njoj će se nalaziti novi laboratoriji, predavaonice, kabineti nastavnika, ali i uredski prostori.  

Ipak, to neće biti dovoljno za potrebe potrebe Sveučilišta. Rektor dr. sc. Marin Milković još je u kolovozu naglasio kako su za daljni razvoj Sveučilišta potrebni novi prostori. 

– Vjerujem da ćemo uz potporu države, te podršku Grada i Varaždinske županije dobiti neperspektivne, nefunkcionalne i oronule objekte koje bismo stavili u funkciju – istaknuo je tada Milković.

U fotogaleriji pogledajte kako napreduju radovi na trećoj zgradi Sveučilišta Sjever u Križanićevoj ulici u Varaždinu.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!