U Murskome Središću, u Ulici Josipa Broza Tita kod broja 79, odnosno nasuprot trgovine Konzum na glavnoj državnoj cesti, došlo je do teške prometne nesreće.

Kako je potvrdila Policijska uprava međimurska, kamion je sletio s ceste i udario o obiteljsku kuću. Vozač teretnog vozila je preminuo. Neslužbeno doznajemo da se radi o Dragutinu H. (57) iz Vugrišinca, iskusnom profesionalnom vozaču kamiona.

FOTO: TT

– Dana 6. prosinca oko 14:46 u Murskom Središću, Josipa Broza 79, vozač kamionom udario o ogradu i obiteljsku kuću. Vozač je preminuo na mjestu događaja. Državna cesta D-209 od 15,08 sati zatvorena za sav promet – javila je PU međimurska.

Osim dvaju vozila Hitne pomoći, na terenu su bili i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec te DVD-a Mursko Središće. Ukućani i prolaznici nisu bili ozlijeđeni. Vozač je navodno kamionom natovarenim hranom za životinje upravljao brzinom ne većom od 50 kilometara na sat iz smjera Slovenije.

Mjesto nesreće i obitelj čija je kuća stradala posjetio je i gradonačelnik Murskoga Središća Dražen Srpak, kojega je nesreća jako pogodila, s obzirom na uloženi napor da se velika teretna vozila izmjeste s glavne ulice u M. Središću.

– Budući da je obitelji stradala kuhinja, odlučio sam im pomoći te sam im ponudio besplatnu prehranu u Pansionu “Ilonka” toliko dugo dok ne urede kuhinju ili mjesto gdje će si spremati tople obroke. Ponudio sam im i drugu pomoć koju kao gradonačelnik i Grad Mursko Središće možemo pružiti, što su oni i prihvatili – objasnio je Srpak.

FOTO: Dražen Srpak

Cesta je bila zatvorena za sav promet. Budući da je preminuli bio profesionalac, sumnja se na utjecaj zdravstvenih tegoba poput srčanog udara ili sličnog na vozačevu sposobnost upravljanja, što će pokazati obdukcija. Više detalja bit će poznato naknadno.

Komentari

Komentara