Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Odlična atmosfera i spretni timovi kuhara i kuharica na tradicionalnoj Bažulijadi

Objavljeno:

- dana

Na terasi Hotela Varaždin, u organizaciji Lions kluba Varaždin, u subotu 3. lipnja 2023. održana je 18. Bažulijada – natjecanje u kuhanju graha.

Sada već tradicionalno humanitarno natjecanje u kuhanju bažula (graha) okupilo je ekipe koje su spretno baratale svojim kuhačama. Uz dobro poznate mirise iz natjecateljskih kotlića, širila se i odlična atmosfera među okupljenim kandidatima popraćena dobrom glazbom i ukusnim zalogajima. Svaka ekipa pobrinula se da njihov natjecateljskih stol obiluje delicijama pa su se tu našle nagrade za Najbažul čvarke, Najbažul slastice, Najbažul suhomesnate proizvode, Najbažul sir, Najbažul vino, Najbažul žesticu…

Proglašeni su i Najbažul zbegecani kuhar i kuharica, no ni najmlađe natjecatelje nije zaobišla titula Najbažul beba. Također, u duhu šaljive atmosfere dodijeljena i nagrada za Najbolji bažul slogan i nagrada za Zlatnu muljaču.

Navažnije titule Najbažul graha i prigodne nagrade – kuhače oslikane motivima Varaždina slikara Branka Bobića pripale su:  1. mjesto: Energo-S, 2. mjesto: NK Varaždin, 3. mjesto: ASC Varaždin.

Nakon odličnog baratanja kuhačama i dodijeljenih nagrada, Bažulijada se nastavila uz druženje ekipa i odličnu atmosferu koju čak ni pokoji kišni oblak nije mogao narušiti.

Lions klub Varaždin zahvaljuje se svima sudionicima  18. Bažulijade koji su svojim donacijama i natjecateljskim duhom pridonijeli još jednoj uspješnoj humanitarnoj Bažulijadi.

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje