Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Varaždinka Maja okušala se u tandemskom skoku s padobranom: “Najljepše je skakati iznad svoga grada”

Objavljeno:

- dana

Nebo istočnog dijela Varaždina u petak, 26. travnja, krasili šareni su padobrani.

Naime, članovi varaždinskog Padobranskoga kluba Apollo treći su put organizirali padobranski vikend pod nazivom „Varaždin boogie 2019.“, koji se održava na varaždinskom aerodromu. Predviđeno je da padobranci skaču još u subotu i nedjelju, 27. i 28. travnja, ali to će ovisiti o vremenskim prilikama. S padobrancima smo na aerodromu porazgovarali u petak popodne kada su se zaljubljenici u ovaj sport pripremali da skoču iz aviona nad varaždinskim nebom. Bilo je mnogo onih koji se i inače bave padobranstvom, ali i građana koji su si uplatili skok padobranom u tandemu, da uživaju. – “Varaždin boogie” jednom godišnje pripremamo za sve zaljubljenike u ovaj sport i one koji se žele okušati u padobranstvu. Skakati s 4000 metara ima posebnu čar. Stigli su nam padobranci iz cijele Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Njemačke. Ukupno 80-ak padobranaca, a očekujemo da ćemo napraviti oko 400 skokova tijekom vikenda, što padobranaca, što tandema. Ljude padobranstvu najviše privuče uzbuđenje – rekao nam je Jurica Gregurić, tajnik Padobranskoga kluba Apollo. Gregurić kaže da u padobranstvu uživaju mladi i stari, neki su se odluči na skok da proslave odlazak u mirovinu. Za tandemski skok se prijavilo 50-ak ljudi, a cijena mu je oko 2000 kuna. On sam skočio od malena, “odradio” je 300 skokova, a napomenuo je u Varaždin tijekom vikenda došao i jedan padobranac koji ima 16.000 skokova. – Putujemo svuda i skačemo, ali najviše u Mađarskoj. U Hrvatskoj baš nema aviona iz kojih se može skakati s željene visine. Onda jednom godišnje pokrijemo trošak pa u Varaždin dođu avioni iz Njemačke, u suradnji s prijateljskim klubovima. Ipak, najljepše je skakati iznad svoga grada. Skače se s 4000 metara, slobodan pad traje oko minute, let pod padobranom traje još oko pet minuta, a leti se brzinom od oko 200 km/h. Uživancija! Straha uvijek ima, ali zdravog straha, onog koji te natjera da dobro provjeriš opremu – objasnio je Gregurić i dodao da je puno truda uloženo u organizaciju samo da se nešto organizira na domaćem terenu. Padobranski vikend „Varaždin boogie 2019.“ održava se podršku i pokroviteljstvo grada Varaždina, Zajednice sportskih udruga grada Varaždina i Policijske uprave varaždinske. Svi su pozvani da dođu i gledaju padobranske skokove. PK Apollo jedan je tandemski skok poklonio čitateljici Regionalnog tjednika Maji Denac iz Varaždina. – Jako me zanimalo kako to sve izgleda. Jedva sam dočekala da skočim padobranom iz aviona, bilo je odlično! Zbog posla sam često putovala avionom i željela skočiti padobranom, a ovo mi je i divan poklon, jer mi je za koji dan rođendan. Osjećala sam adrenalin, ali straha nema. Živa i zdrava sam se ponovo našla na tlu! – rekla nam je Maja, koja i inače voli adrenalinske sportove, a dodala je da joj je sljedeći u planu bungee jumping.

Maja Denac s vodstvom Kluba Apollo

Foto i video

FOTO Varaždinski vatrogasci i pčelari uklanjali roj pčela sa zgrade na Korzu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Danas, 11. svibnja, na jednom od objekata na varaždinskom Korzu našao se zalutali roj pčela.

Pčele su svoje mjesto našle pod žlijebom, no na poziv građana oko 12 sati u pomoć su pristigli vatrogasci JVP-a Varaždin i pčelari iz Pčelarskog društva Varaždin koji su brzom intervencijom uklonili pčele i premjestili ih na prikladnije mjesto.

Evo kako je izgledala današnja intervencija.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Predstavljena nova vatrogasna cisterna, služit će u gašenju većih požara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ispred vatrogasnog doma u Trenkovoj ulici u Varaždinu danas, 10. svibnja, predstavljeno je još jedno novo vatrogasno vozilo.

Gradska vatrogasna zajednica preuzela je novu cisternu koju će koristiti vatrogasna društva iz sastava GVZ-a Varaždin.

Vozilo će služiti u gašenju većih požara i požara otvorenih prostora. U slučaju havarije na vodoopskrbnom sustav vozilo može služiti za opskrbu stanovništva pitkom vodom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!