Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Petrijančani gemište doziraju žlicom, a tek popravljaju tortama, palačinkama, pečenim kestenima…

Objavljeno:

- dana

URNEBESNA JESENSKA VESELICA

“Petrijanečka jesenska večer“ u subotu je izmamila brojne mještane i njihove goste u Društveni dom koji je bio krcat nezaobilaznim zaštitnicima ovog najšarenijeg  godišnjeg doba.

Domaćini su posjetiteljima manifestacije nudili kestene i mošt te tradicionalna jela i slastice ovoga kraja.

Spremili su ih petrijanečki lovci te ribiči, vlasnici lokalnih poljoprivrednih gospodarstava i članovi brojnih udruga s područja općine.

U prigodnom kulturno zabavnom programu nastupila je odrasla i dječja skupina Kulturno-umjetničkog društva Petrijanec, dramska skupina „Ka te briga mi“ koja je uprizorila ceremoniju krštenja mošta.

Glazbenu podlogu ovoj veselici koja je potrajala duboko u noć dali su petrijanečki tamburaši, a kakva je bila atmosfera pogledajte u foto galeriji Marte Konjačić:

Izvor: Foto: Marta Konjačić

Zabava & Stil

Legendarni “Lordovi“, kraljevi plesnjaka na terasi Vame, spremaju se za zlatni jubilej

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kraljevi plesnjaka u varaždinskoj Istri i kasnije na terasi varaždinske Vame, u subotu su se okupili kako bi zajedno obilježili 45. godina osnutka grupe „Lord“.

Domaćin i idejni začetnik druženja koje je potrajalo od 15 do 21 sat, bio je Božidar Dado Šturm.

– Bilo je lijepo ponovo sresti prijatelje koji su svirali u grupi. Sponzori okupljanja i druženja bili su sami članovi grupe. Između ostalog, dogovoreni su susreti i druženja svake godine jer moramo i vježbati. Naime, 2027. godine namjeravamo ponovno javno nastupiti povodom 50. godišnjice osnutka „Lordova“ – kažu nam vječiti mladići.

Kako doznajemo od klavijaturiste Borisa Hercega, na obljetničkom koncertu nastupit će članovi benda iz različitih generacija.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

U nedjelju, 2. listopada, na Franjevačkom trgu koncert će održati Antonio Tkalec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedan od najpoznatijih hrvatskih kantautora moderne duhovne glazbe i nagrađivani samostalni umjetnik Antonio Tkalec održat će veliki autorski koncert moderne duhovne glazbe u nedjelju, 2. listopada, 2022. na Franjevačkom trgu u Varaždinu (kod kipa Grgura Ninskog) s početkom u 20 sati.

Kao i uvijek, Antonija će pratiti glazbenici predvođeni poznatim glazbenim producentom Ivanom Mikulićem, a glazbeni gost biti će vlč. Tihomir Kosec.

Ovaj koncert Antonio već niz godina tradicionalno održava kao poklon Varaždincima i mještanima okolice Varaždina za dan Anđela čuvara, kako bi se svi zajedno duhovno obogatili porukama njegovih snažnih pjesama koje su prepune životnih iskustava s Gospodinom. Ovo će biti jedna posebna duhovno-glazbena večer koja će zasigurno dotaknuti mnoga srca i duše, rekli su organizatori.

U slučaju kiše koncert će se održati u Franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu.

– Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli. Ponesite samo dobru volju i nešto toplo za obući – poručuju organizatori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje