Povežite se s nama

Foto i video

U procesiji stotine Varaždinaca, molitvom pokazali što misle o vješticama i zombijima iz Noći vještica

Objavljeno:

- dana

HOLYWIN PROTIV HALLOWEENA

Pod geslom “Tražite najprije Božje Kraljevstvo!” Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije u noći uoči svetkovine Svih Svetih po četvrti puta organizirao je Holywin (Pobjeda svetih).

Hoywin je započeo svetom misom u crkvi svetog Nikole. Potom je počelo bdijenje, a održana je i projekcija kratkog filma. Potom je procesija od crkve svetog Nikole krenula prema katedrali  u kojoj  se Gospodina slavilo pjesmom uz prigodan koncert i završno bdijenje.

Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina, ali i kontrirati poganskom običaju koji se sa zapada polako infiltrira i u naše društvo kao Halloween, odnosno Noć vještica.

Kako je bilo na Holywinu jučer u Varaždinu pogledajte u fotogaleriji.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Foto i video

FOTO Uoči Dana planeta Zemlje održana Zelena čistka u Maruševcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Općine Maruševec i Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, a uoči Dana planeta Zemlje, održana je eko-akcija Zelena čistka.

Cilj akcije bio je iz prirode ukloniti nepropisno odbačen otpad te time istaknuti važnost odgovornog postupanja s otpadom i utjecati na svijest djece i građana jer je briga o okolišu dnevni zadatak svakog pojedinca.

U akciji su sudjelovali učenici Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, članovi grupe mladih planinara koji su zajedno s voditeljicom Brankicom Vrbanec i ravnateljem škole Tomislavom Vincekom obišli i očistili okoliš oko triju škola na području Općine Maruševec, kao i prostor oko prometnica.

Zelenoj čistki organiziranoj u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Maruševec priključio se i načelnik Mario Klapša. Neodgovorno odbačen otpad kojeg su mladi aktivisti pronašli u prirodi na nekoliko lokacija zbrinut je u Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec kojega su učenici sa svojim voditeljima uz pomoć djelatnika Reciklažnog dvorišta i razvrstali.

U Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec koje je sagrađeno i pušteno u rad 2022. godine građani mogu bez naknade dostaviti različite vrste opada, od baterija i žarulja do manjih količina građevinskog otpada, svakog ponedjeljka i četvrtka od 10 do 16 sati, kao i prve subote u mjesecu od 8 do 12 sati.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Varaždinu se sajmuje, pleše i pjeva pa je grad prepun šetača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni Tjednik

Gospodarski sajam Varaždin, uz izlagačke aktivnosti i stručno popratne programe nudi cjelodnevni zabavno glazbeni program na velikoj otvorenoj pozornici. 

Brojna događanja i lijepo prijepodne stoga su izmamili u šetnju brojne građane. To ne čudi jer nam poslije podne stiže nova promjena vremena.

Kakva je bila atmosfera na ulicama i trgovima pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje