Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Policija najprije uz Bednju našla bombu, a zatim uz Lonju hrpu streljiva

Objavljeno:

- dana

Proteklog su tjedna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave varaždinske postupali prema dojavama o pronalasku odbačenog oružja i streljiva.

Tako je u četvrtak, 16. travnja, u Ludbregu, uz rijeku Bednju, pronađena odbačena ručna bomba u vrlo lošem stanju, koju su policijski službenici protueksplozijske zaštite, uz prethodno poduzete sve mjere osiguranja, uništili na mjestu pronalaska.

U nedjelju, 19. travnja u Breznici, uz rijeku Lonju, pronađena je odbačena vrećica sa 270 komada streljiva raznih kalibara, koju su policijski službenici izuzeli i pohranili do uništenja.

– Vezano uz navedeno, ponovno skrećemo pozornost građanima da i dalje bez straha od ikakve sankcije mogu policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju, uz napomenu da isto ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli navedeno. Nikako se takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo ne bi smjelo kao u navedenim slučajevima, ostavljati u prirodi ili drugim dostupnim mjestima, kako ne bi došlo do stradavanja djece i ljudi te drugih neželjenih posljedica. Građane koji pronađu odbačene predmete vojnog porijekla, molimo da iste ne diraju, već da o pronalasku žurno obavijeste policiju – kažu iz policije.

Crna kronika

Kod Čakovca je poginuo 26-godišnji motorist, policija je obavila očevid i javila što se dogodilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policija je završila očevid nesreće u kojoj je danas, 25. lipnja, kod Čakovca poginuo motorist.

Motorist smrtno stradao na cesti između Čakovca i Štefanca

– Dovršenim očevidom utvrđeno je da je dana 25.06. oko 14,30 sati između Čakovca i Štefanca, vozač motocikla rođen 1996. godine krečući se kolnikom državne ceste broj 3, vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je u lijevom zavoju sišao izvan kolnika udesno, niz cestovnu travnatu kosinu nakon čega je došlo do udara prednjim dijelom motocikla u kosinu kanala “Trnave”, te višestrukog prevrtanja motocikla po travnatoj površini i pada vozača motocikla na travnatu površinu. Od zadobivenih ozljeda vozač je preminuo na mjestu događaja – javila je u večernjim satima PU međimurska.

Dodali su i da je određena obdukcija.

Nastavite čitati

Crna kronika

Motorist smrtno stradao na cesti između Čakovca i Štefanca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Danas, 25. lipnja, oko 15,31 sati zaprimljena je dojava da je u jarku uz cestu Čakovec – Štefanec pronađen motorista koji je sletio s kolnika u jarak, javila je hitno međimurska policija.

Do slijetanja je došlo iz zasad neutvrđenih razloga te je još očevid u tijeku.

Nažalost, motorist je u nesreći smrtno stradao.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje