Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Poznajete li muškarca koji je počinio razbojništvo u automat klubu u Varaždinu?

Objavljeno:

- dana

Ukrao novčanik zaposlenici

U Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu, nepoznati je počinitelj, 20. srpnja oko 18.45 sati počinio razbojništvo nad 35-godišnjom zaposlenicom automat kluba i otuđio novčanik.

– S ciljem pribavljanja korisnih saznanja o nepoznatom počinitelju, muškoj osobi koja se dovodi u vezu s ovim događajem, objavljujemo fotografije snimki s nadzornih kamera. Molimo građane da ukoliko raspolažu informacijama o nepoznatom muškarcu, o tome obavijeste Policijsku upravu varaždinsku na broj 192, odnosno 372-249 ili putem e-mail adrese: [email protected]. Sve informacije građani mogu dojaviti anonimno – ističu iz PU varaždinske.

Izvor: Foto:

Crna kronika

U Ludbregu zemljišnoknjižni referent suda krivotvorio isprave i muljao s papirima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su obavijest USKOK-a Zagreb, da je pred Županijskim sudom u Zagrebu, podignuta optužnica protiv 62-godišnjaka, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protiv službene dužnosti – zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenje isprave.

Kako se sumnja, u vremenu od srpnja 2012. do svibnja 2018. godine u Ludbregu, kao ovlašteni zemljišnoknjižni referent jednog suda, u nakani stjecanja materijalne koristi, nakon što su mu stranke podnijele prijedlog za ispravak zemljišnih knjiga putem pojedinačnog ispravnog postupka ili prijedlog za uknjižbu prava vlasništva, svjesno nije evidentirao neke od prijedloga u zemljišnoknjižni informacijski sustav radi urudžbiranja.

Strankama u postupku je neistinito predočavao da troškove postupka mogu platiti njemu na ruke u gotovini te novac zadržavao za sebe. Tako je u navedenom razdoblju pribavio nepripadnu imovinsku korist u iznosu od oko 70.000 kuna, za koji je iznos oštećen državni proračun.
Nadalje je, kako bi prikrio takvo postupanje, na ime jedne sutkinje istog suda, izrađivao fiktivna rješenja u kojima je neistinito navodio da je provedena rasprava na licu mjesta i kojima se određuje uknjižba prava vlasništva na nekretninama u skladu s dostavljenim prijedlogom za ispravak zemljišnih knjiga ili uknjižbe prava vlasništva, koja je rješenja ovjeravao pečatom suda i vlastoručno potpisivao.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na pješačkom prijelazu autom na zebri udario 24-godišnjakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 22. siječnja oko 5.30 sati u Koprivničkoj ulici u Varaždinu.

Muškarac starosti 42 godine upravljao je osobnim vozilom Koprivničkom ulicom iz smjera Optujske u smjeru Međimurske ulice. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, zbog nekretanja sigurnosnom brzinom, prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario je u 24-godišnjakinju koja je prelazila kolnik preko istog.

Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik te je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati