Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Primopredaja ključeva: Grad preuzeo Varteksovu robnu kuću plaćenu 1,5 milijuna eura

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin je nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora sa Zagrebačkom bankom danas preuzeo ključeve bivše Varteksove robne kuće na Trgu kralja Tomislava. Podsjećamo, riječ je o objektu plaćenom 1,5 milijuna eura, u čije će se prostore nakon uređenja preseliti Gradska knjižnica.

Gradska knjižnica i čitaonica će svoje nove prostore dobiti u godini u kojoj obilježava 180. godišnjicu osnutka, naglasila je zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica. – Već idućeg tjedna provest ćemo potrebne analize i krećemo u javnu nabavu za pripremu projekata. Očekujemo da će preuređenje početi već ovog ljeta – najavljuje Malenica. U podrumskim prostorima zgrade trenutno je atomsko sklonište koje će biti prenamijenjeno u spremište za smještaj knjižne građe u pomične ormare (compactuse) kako bi se što bolje iskoristio prostor, dok će u prizemlju biti recepcija. – Prostor od 2.600 metara četvornih djelomično je u zakupu, dok će knjižnica na tri etaže koristiti oko 2000 metara četvornih prostora. Dodatni tavanski prostor od 600 m2 uredit će se naknadno. Mjesta ima dovoljno za urede, prostranu studijsku čitaonicu, druženja, promocije knjiga i čuvanje vrijednih zbirki – rekla je Malenica dodavši da će pristup knjižnom fondu biti prilagođen i korisnicima s invaliditetom. Inače, dosad je iz Ministarstva kulture Gradu Varaždinu doznačeno milijun kuna, no za potpuno uređenje prostora taj novac nije dovoljan. – Koliko će sve na kraju koštati znat ćemo kada se napravi kompletan troškovnik. Gradske stručne službe prvo moraju pregledati preuzetu dokumentaciju i utvrditi što nam eventualno nedostaje kako bi mogli krenuti s projektom prenamjene zgrade. Nažalost, zaključili smo da u zgradi nema dovoljno prostora za smještaj dječjeg odjela knjižnice, ali bit će ga dovoljno za mlade i njihove društvene aktivnosti  – zaključila je dogradonačelnica. Kako je izgledalo današnje preuzimanje „varteksice“ između ZaNe agencije za nekretnine i predstavnika Grada Varaždina pogledajte u fotogaleriji:

Foto i video

FOTO Lijepo i sunčano vrijeme izmamilo Varaždinke i Varaždince na ulice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni Tjednik

Varaždinci i Varaždinke sa zadovoljstvom su dočekali sunčano vrijeme i s guštom su prošetali centrom grada.

Dnevni maksimalac u subotu, 18. ožujka, bio je 15 Celzijusa s minimalno vjetra pa je šetnja baroknim gradom bilo vrlo ugodna.

Mnogi su tako iskoristili lijepo vrijeme i prošpancirali se.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Varaždinke i Varaždinci i ove subote prošetali centrom grada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : Regionalni tjednik

I ove je subote bilo živo na varaždinskim ulicama i trgovima.

Uz ugodnu temperaturu zraka i pokoju zraku sunca, Varaždinke i Varaždinci prijepodne su prošetali, obavili kupovinu, popili kavu i sve što već rade subotom u centru grada.

Evo kako je bilo jutros na gradskim ulicama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje