Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Raspjevani mališani napunili dvoranu Graberje

Objavljeno:

- dana

ODRŽAN FESTIVAL “DJECA PJEVAJU”

U varaždinskoj sportskoj dvorani Graberje danas se održao međunarodni festival „Djeca pjevaju“. Talentitrani mališani izveli su čak dvadeset novih autorskih pjesama.

Festival organizira Udruga Festival, a stručni žiri dodijelio je tri nagrade za djecu od šest do deset godina i tri nagrade za djecu od jedanaest do petnaest godina.

Na festivalu su nastupila dva pjevača iz susjedne Slovenije te dvije pjevačice, Sarah i Anna Fleishhacker, koje dolaze iz sela Mjenovo ili Kroatisch Minihof u srednjem Gradišću. Ovo je prvi puta da na ovome festivalu nastupaju predstavnici Gradišćanskih Hrvata.

– Mjesec dana smo se pripremali za ovaj nastup. Gospodin Božidar Potočnik, koji je nekada vodio ansambl LADO, napisao je melodiju za pjesmu „Ja sam mala Hrvatica“ s kojom su djevojke danas nastupale – rekla je učiteljica Gisela Csenar koja je napisala tekst pjesme.

– Djevojčice su je s oduševljenjem prihvatile i nismo dovojili treba li doći na ovaj festival ili ne – kazala je učiteljica Csenar.

Na festivalu su nastupili i plesači Univerzalnog plesnog studija Feel iz Varaždina, mlada Viničanka Gabrijela Hrženjak i prošlogodišnja pobjednica starijeg uzrasta Lora Breški.

Djelić raspjevane atmosfere i talentirane mališane pogledajte u fotogaleriji.

 

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

U fokusu

Novi Marof: na javnu tribinu o spalionici stiže i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Eko udruga „Naš zavičaj“ u srijedu, 28. rujna, održat će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati  javnu tribinu o utjecaju spalionice otpada na okoliš.

– Kao što je nekima već poznato u pogonima u Podrutama američka tvrtka Zero Global Waste Croatia, koju zastupa Mladen Jozinović namjerava pokrenuti spaljivanje smeća tehnološkim procesom pirolize. Mještani zapadnog dijela grada Novoga Marofa, ali i drugih naselja oštro se protive tome i jako su zabrinuti. U tu svrhu smo ranije organizirali i prikupljanje peticije, koju je potpisalo 1200 građana, te mirni prosvjed na kojem je bilo nazočno tristotinjak ljudi popraćeno medijima i TV kućama (HRT, NOVA, RTL, LAUDATO, VTV) na kojem smo ukazali na sve probleme koji bi proizašli iz takvih proizvodnih i tehnoloških procesa, koji su izrazito štetni za okoliš i opasni za zdravlje. Imamo podršku ekoloških udruga iz cijele Hrvatske – ističu u Udruzi.

Dodajmo da će među govornicima na tribini biti prof. dr. sc. Slaven Dobrović i prof.dr.sc Stanko Uršić, koji će svojim stručnim znanjem upozoriti na problem spalionice u Poodrutama

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje