Povežite se s nama

Foto i video

FOTO “Spider-Mani” postavljaju rasvjetu na Vodotornju

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Posljednjih dana mogli su se vidjeti radnici na zgradi Vodotornja u Varaždinu.

Mnogim prolaznicima pogled su privukli vješti radnici koji rade viseći s vrha zgrade opasani sigurnosnom užadi. Tako vješti mnoge podsjećaju na strip junaka Spider-Mana.

Kako smo saznali od Varaždinske županije odvijaju se visinski radovi na ugradnji dekorativne rasvjete Vodotornja. Prve četiri etaže su montirane s podizne platforme, a od pete etaže nadalje montiranje se izvodi na sajlama.

Kašnjenje radova na postavljanju rasvjete Vodotornja bila je tema sjednice Županijske skupštine u prosincu 2021. godine te je rečeno da je cjelokupni iznos koji će biti potrošen na rasvjetu navedene zgrade iznosi 2,5 milijuna kuna.

re

Foto i video

FOTO Zaljubljenici u oldtimere došli na svoje u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Na Kapucinskom trgu u nedjelju, 21. srpnja u prijepodnevnim satima ljubitelji oldtimera došli su na svoje.

Okupilo se točno sto vozila, a organizator ovog susreta bio je Oldtimer klub Varaždin 2.

Vozila su stigla iz Hrvatske, Srbije i Švicarske.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Bogat program i Rafalei prikovali poglede posjetitelja varaždinskog aeromitinga za nebo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Letačkim programom od 13 sati nastavljen je današnji aeromiting na aerodromu u Varaždinu.

Ako niste na CIAV stigli danas pred vama je i program u nedjelju, 14. srpnja.

>> FOTO Mali i veliki posjetitelji tijekom jutra na aeromitingu u Varaždinu rado razgledali letjelice

Jutro je bilo u znaku razgledavanja letjelica na tlu.

Od oko 13 sati svi su pogledi brojnih posjetitelja bili uprti u nebo. Najprije su se mogli vidjeti skokovi padobranaca i Viperjet.

I drugi impresivni avioni privukli su pažnju, ali rijetko koji kao novi hrvatski borbeni avioni tipa Dassault Rafale F3R.

Svečanosti otvorenja ove atraktivne zrakoplovne priredbe, koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, te u suorganizaciji Varaždinske županije i Grada Varaždina, prisustvovali su načelnik Glavnog stožera oružanih snaga RH general pukovnik Tihomir Kundid, državni tajnik u ministarstvu obrane Zdravko Jakop, kao izaslanik predsjednika Vlade RH koji je i otvorio aeromiting, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika, ujedno i saborski zastupnik Miroslav Marković, zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki te brojni drugi uzvanici.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop prilikom otvorenja čestitao je na organizaciji ove zrakoplovne priredbe koja se nakon nekoliko godina ponovno odvija u Varaždinu.

– Osim što ćemo svi zajedno moći uživati u preletima Rafala i krila Oluje, nama je  čast i zadovoljstvo što  na neki način imamo priliku promovirati i vojni poziv jer je to aktualno pitanje ovih dana, ali program kojega su pripremili naši zrakoplovci, naši piloti vjerujem da će vam se svidjeti. Ova Vlada riješila je pitanje koje se rješavalo desetljećima, a to je sigurnost i obrana našeg zračnog prostora – naglasio je general Jakop.

O dugoj tradiciji zrakoplovstva u Varaždinu i ove atraktivne priredbe ispred organizatora govorio je predsjednik Aerokluba Varaždin Robert Mišak, dok je organizaciju ove međunarodne zrakoplovne priredbe pohvalio i župan Anđelko Stričak. O značaju obnovljenog varaždinskog aerodroma za grad Varaždin te ove međunarodne zrakoplovne priredbe s dugom i bogatom tradicijom na svečanom otvaranju govorio je Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina.

Napomenimo još da program akro skupine Krila Oluje počinje danas oko 18:30, što je uvijek atraktivno.

Donosimo još jedu fotogaleriju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje