Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Srpak čestitao uspješnim udrugama, klubovima i pojedincima

Objavljeno:

- dana

Svake godine Grad Mursko Središće organizira tradicionalni prijem za uspješne udruge, klubove i pojedince s područja grada.

Prigoda je to kojom se nastoji odati priznanje svim građanima klubovima i udrugama za uspjehe postignute tijekom godine. Također, na taj ih se način nastoji motivirati da i dalje ostvaruju tako lijepe rezultate te da i dalje razvijaju svoja znanja i vještine kroz sudjelovanje u raznovrsnim aktivnostima na području grada. Prijem se održao u četvrtak, 21. prosinca 2023. godine, u Centru za kulturu “Rudar”.

Svim nagrađenima zahvalio je i gradonačelnik Dražen Srpak. Između ostalog, gradonačelnik je naglasio da su rezultati ostvareni tijekom 2023. godine, ali i prethodnih godina izuzetni. Također, istaknuo je da svojim uspjesima uvelike doprinose promociji grada. Osim toga, poručio im je da i dalje budu ustrajni te da zahvaljujući svom predanom radu budu još bolji. 

Nagrađeni su brojni pojedinci s područja grada, kao i udruge i klubovi. Među nagrađenima velik je broj djece, mladih osoba, ali i umirovljenika. To su redom članovi mnogobrojnih udruga i klubova s područja grada: Maria Sanjković, Ana Sanjković, Ivana Rob, Edvin Nedeljko, Sebastijan Nedeljko, Dora Rebernik, David Pahor, Monika Jalšovec, Sonja Vršić, Anica Varga, Lara Podgorelec, Jelena Tuksar, Marijan Mutak, Tomislav Radiković, Emil Vidra, Iris Jambrešić, Marina Sanjković, Tanel Ajvaz Turk, Škola nogometa „Rudar“, Code Club Mursko Središće, Radioklub Međimurje – Mursko Središće, Matica umirovljenika Međimurske županije – Podružnica Mursko Središće, Udruga mažoretkinja Mursko Središće, Odbojkaški klub „Plavi“, Shotokan karate klub „Muraken“ te MD Jiu Jitsu BD.

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje