Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Streličari u šoku: prvi put u 20-ak godina netko uništio njihovo strelište u Dravskoj šumi

Objavljeno:

- dana

PRIJAVA POLICIJI

Članovi varaždinskog Streličarskog kluba Cekin ostali su u šoku kad su jučer stigli u Dravsku šumu, do uređenog strelišta na kojem su upravo sad trebali početi treninzi.

– Dočekao nas je zvjerski vandalizam. Osim što su mete uništene te će biti potrebno nabaviti nove, vandali su streličarima na neko vrijeme onemogučili treniranje upravo sad kad kreće vanjska streličarska sezona – istaknula je Božena Šimek-Šuplika, predsjednica Sreličarskog saveza Varaždinske županije, članica “Cekina” i višestruka prvakinja Hrvatske u streličarstvu.
 

Ističe da Klub već 20-ak godina koristi teren u vlasništvu Grada Varaždina, ali nikad se ništa slično nije dogodilo.

– Nije zapamćeno da su mete, koje se na terenu nalaze tijekom cijele godine, bile na bilo koji način bile devastirane, iako su se njima povremeno služile i osobe koje nisu članovi Kluba. Slučaj je prijavljen PU varaždinskoj, pa se najiskrenije nadamo da će zasad nepoznati počinitelj uskoro biti priveden pred lice pravde – navela je Šimek-Šuplika.
 

Izvor: Foto: SK CEKIN

Crna kronika

Dvojica muškaraca prekršila mjere samoizolacije i obveznoga kućnog liječenja, 18-godišnjak kažnjen s 16.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 26. siječnja 2021. godine u 11 sati i 40 minuta u Murskom Središću u ulici Sitnice, policijski službenici Policijske postaje Murske Središće izvršenim provjerama putem Informacijskog sustava MUP-a utvrdili su kako 34-godišnjak i 18-godišnjak ne poštuju izrečenu mjeru obaveznog liječenja od bolesti COVID-19 u kući, odnosno izrečenu mjeru sigurnosne samoizolacije.

Naime, spomenuti dvojac zatečen je na ulici, dok je provjerama putem spomenutih evidencija utvrđeno kako je 34-godišnjaku određena mjera liječenja od bolesti COVID-19 u kući, i to u razdoblju od 23. siječnja do 1. veljače 2021. godine. Kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, dovršit će se po prestanku izrečene mjere, odnosno nakon izlječenja.

Nadalje, izvršenim provjerama za 18-godišnjaka utvrđeno je kako mu je određena sigurnosna mjera samoizolacije, i to u razdoblju od 26. siječnja do 5. veljače ove godine, koju je prekršio boravkom na ulici. Nekoliko sati kasnije, točnije u 16 sati i 25 minuta, policijski službenici ponovo su zatekli spomenutog 18-godišnjaka na ulici (Mursko Središće, ulica Sitnice) u kršenju izrečene mjere samoizolacije.

Zbog počinjenja dvaju prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, 18-godišnjak je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 16.000 kuna (okrivljeniku su uručeni prekršajni nalozi).

O opisanom događaju obaviješten je nadležni Državni inspektorat.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: usred dana iz skladišta ukrali staklo dimenzija 4 x 1 metar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policija javlja o nesvakidašnjoj krađi u Varaždinu.

U ponedjeljak, 18. siječnja, oko 13 sati, iz skladišnog prostora trgovačkog centra u Ulici Gustava Krkleca u Varaždinu, dvojica nepoznatih muškaraca, otuđila su zaštitno staklo dimenzija 4 x 1 metar.

Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati