Povežite se s nama

Međimurje

FOTO „Svaki tjedan sport jedan“: školarci uživaju na plivanju, kuglanju i stolnom tenisu

Objavljeno:

- dana

Do početka nove školske godine čakovečki školarci praznike između ostalog mogu provoditi na ljetnim sportskim kampovima „Svaki tjedan sport jedan“ koje organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca. Ovog tjedan učenicima su na ponudi bili kampovi iz plivanja, kuglanja i stolnog tenisa.

Plivački kamp na Gradskim bazenima Marija Ružić provodi Gradski plivački klub Međimurje, a voditeljica Iva Trupković je rekla da su zbog velikog interesa polaznici podijeljeni u dvije grupe. – Provodimo poseban program s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima. Kroz pet dana naučit će osnovne tehnike plivanja, dok s plivačima radimo na usavršavanju tehnika, učimo ih okretima i kroz štafetne igre radimo na poboljšanju plivačkih vještina. Naravno, sve radimo kroz igru i druženje, a na kraju ćemo imati i natjecanje – kazala je Trupković. Uz nju na kampu je angažirano još četvero trenera dok ih je kampu iz stolnog tenisa jedan manje. Kamp u Stolonoteniskom centru u Mihovljanu provodi STK Mihovljan, a voditeljica kampa Ivana Nikolić rekla je da je posebno veseli što na kampovima vidi ne samo novu djecu već i onu koja su prošlih godina boravila na kampu. – Mlađe upoznajemo s udarcima, dok oni stariji više igraju. Osim stolnog tenisa pripremili smo im i sportske igre koje smo organizirali na nogometnom igralištu NK Slobode. Primijetili smo proteklih godina da se djeci to jako dopalo – izjavila je Nikolić. Veselo je i na kampu iz kuglanja kojeg na kuglani SRC-a Mladost provodi Kuglački klub Željezničar iz Čakovca. Voditelj kampa Bojan Košak govoreći o sportu koji nije uvijek pri vrhu odabira kod djece, kazao je da su prvi dojmovi mališana odlični. – Jedva čekaju da bace svoju prvu kuglu, a nakon toga žele još i još. Svi nam kažu da nisu ni znali da kuglanje može biti tako zabavno. Drago nam je što se vesele, a moram posebno pohvaliti djevojke koje su pokazale puno interesa, pa tko zna, možda u budućnosti imamo i žensku ekipu – rekao je Košak. Sljedećeg tjedna na rasporedu će također biti tri kampa: atletika, radiogoniometrija i džudo.

Međimurje

FOTO Uoči Međimurskoga dana rijeke Mure: markiranje šetnice u Murskome Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šetnica uz rijeku Muru u Murskom Središću pretvara se u ozbiljan turistički proizvod koji okuplja značajan broj izletnika.

Šetnica je svake godine opremljena novim sadržajem: od beach bara, preko vježbališta, klupica oslikanima motivima grada, kapelice svete Barbare, rudarskih simbola, novih trasa, izletišta oko skele i slično. Novost je probijanje šetnice sve do Svetoga Martina na Muri, čime je staza proširena na 12 kilometara i time je još pogodnija za rekreacijski turizam. Također, cilj je stazu pretvoriti u poučnu stazu.

U suradnji s “Međimurskom prirodom” izrađuju se interpretacijske ploče koje će izletnike upoznati s biljnim i životinjskim svijetom, ali i obilježjima grada i pripadajućih naselja. Također, radi lakšeg snalaženja staza će se markirati.

Na području Murskoga Središća djeluje i jedno od najaktivnijih planinarskih društava, Planinarsko društvo “Bundek”. Uoči Međimurskoga dana rijeke Mure, koji će zajednički biti obilježen šetnjom po budućoj Serjojnskoj šetnici u nedjelju, 18. travnja, članovi PD-a “Bundek” markirali su stazu. Staza je markirana u zeleno-bijeloj varijanti, bojama koje su vidljive, a nalaze se i u bojama grba Grada Murskoga Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

Sedamnaestoga dana travnja u Međimurju 96 novopozitivnih na COVID-19, danas će se cijepiti još 1704 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 227 uzoraka, od čega su evidentirana 94 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 41,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 59 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 605. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 2 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50.449 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata primljeno je 8 pacijenata, otpušteno je 6 pacijenata te su 3 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 13.438 oboljelih osoba, a oporavilo se 12.577 osoba na SARS CoV 2 virus.

Danas se nastavlja akcija cijepljenja u Međimurskoj županiji te će se prvom dozom moći cijepiti 1704 osobe. Cijepljenje se odvija na tri punkta, u Nedelišću, Prelogu i Murskom Središću, a dostupne su sve tri vrste cjepiva.

Nastavite čitati