Povežite se s nama

Nekategorizirano

FOTO Svečanost u katedrali: otvorene su 51. Varaždinske barokne večeri

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Jučerašnjim svečanim koncertom otvorenja u varaždinskoj katedrali započele su 51. Varaždinske barokne večeri čija je zemlja partner Slovenija.

Baroknom orkestru Musica cubicularis kojeg predvodi Domen Marinčič, ravnatelj partnerskog festivala Radovljica, pridružili su se na svečanom koncertu poznata hrvatska sopranistica Ivana Lazar, a zajedno su izveli program od nazivom „Euterpa, Terpsihora i Erato-svečano otvorenje s muzama glazbe, plesa i pjevanja“.

Uzvanicima na koncertu, kao i slušateljima Hrvatskog radija Trećeg programa, te gledateljima Trećeg programa Hrvatske televizije u prijenosu uživo pružena je jedinstvena prilika te su uživali u biranom baroknom programu satkanom od djela Lullya, Händla i Rebela, nakon kojeg je uslijedio već tradicionalno vanjski dio otvorenja.

Do 29. rujna, kada će na prigodnoj svečanosti članovi Festivalskog žirija obznaniti odluke o dobitnicima ovogodišnjih festivalskih nagrada, bit će održano 30-tak koncerata.

Osim u Varaždinu i Trakošćanu, Barokne večeri ove festivalske godine gostovati će u Prelogu, Ludbregu, Krapini, Belecu, Križevcima, Nedelišću, Varaždinskim Toplicama, Vinici, Svetom Jurju na Bregu, Gornjem Knegincu, Miholcu, te u slovenskom Šmarju pri Jelšah.

Foto i video

FOTO Sajam antikviteta u Šenoinoj ulici još jednom se pokazao kao pun pogodak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : Ivan Agnezovic

Gradska tržnica Varaždin i ove je godine domaćin Sajma antikviteta, koji svojom tradicijom i raznolikošću obogaćuje kulturnu ponudu grada. 

– Veseli me što je pješačka zona u Šenoinoj ulici ponovno ispunjena šarenilom i starinama. Nismo mogli ni zamisliti da će odaziv biti ovako velik na prvom ovogodišnjem sajmu antikviteta. Interes izlagača i posjetitelja iz cijele Hrvatske, pa čak i iz inozemstva, potvrđuje da je sajam prerastao u međunarodni događaj. Ponuda je zaista bogata i raznovrsna, što je rezultat inicijative samih izlagača, koji su svojim entuzijazmom i predanosti doprinijeli organizaciji ovog sajma komentirala je Željka Vincek Strugar, privremena upraviteljica Gradske tržnice.

Nastavite čitati

Nekategorizirano

„Stara škola” u Novom Marofu uskoro u novom ruhu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Među brojnim projektima u Novom Marofu je i onaj uređenja zgrade „stare škole“ u Zagorskoj ulici koja će postati Multifunkcionalni centar za mlade.

Podsjetimo, za projekt rekonstrukcija zgrade „stare škole” Grad Novi Marof dobio je potporu Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 997.491,54 eura, a ovih je dana gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao nekoliko ugovora o javnoj nabavi vezanih uz rekonstrukciju i opremanje građevine, ukupno vrijednih oko 1.425,000 eura.

Rekonstrukciju zgrade obavljat će tvrtka Divi Construction d.o.o. iz Nedeljanca, a vrijednost radova iznosi 1.313.999,75 eura. Za namještaj i ostalu opremu vrijednosti  78.713,75 eura zadužena je tvrtka D2D d.o.o. iz Zagreba, s tvrtkom Proxima informatika d.o.o. iz Petrinje potpisan je ugovor  za nabavku informatičke opreme vrijedan 24.750,00 eura, dok je za audio opremu vrijednosti 7.887,50 eura zadužen Lukvel d.o.o. iz Zagreba.

– Cilj nam je unaprijediti kulturni život naše zajednice, posebice naših mladih, a uređenje ovog Centra svakako će tome doprinijeti. Zgradu smo podijelili na tri dijela i to tako da središnji dio zgrade većinom koriste udruge, a u budućnosti ćemo moći tavan pretvoriti u hostel, a podrum u vinski podrum. Konačno smo došli i do ovog važnog dijela kada će početi rekonstrukcija zgrade, potporu ćemo je i opremiti i uvjeren sam da će „stara škola” postati novo mjesto okupljanja naših građana koji će u ovom prostoru moći provoditi svoje aktivnosti i družiti se – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Grad Novi Marof je nositelj, a partner u projektu Multifunkcionalni kulturni centar za mlade u Novom Marofu  je udruga Mladi za Marof.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje