Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Na otvorenju izložbe “Maska” u Varaždinu posjetitelji nisu imali maske

Objavljeno:

- dana

PRIGODNO

U mjesecu poklada i karnevala u izlozima Kerameikonove Galerija K 10 u Varaždinu  jučer je otvorena i prigodna izložba pod nazivom “Maska”.

 

 

 

Na izložbu se odazvalo 30 autora iz Hrvatske i Slovenije, a svi koji žele mogu je pogledati do 15. ožujka ove godine.

– Maska, krinka, krabulja, obrazina  istoznačnice su za  rukotvorine koje se veže uz čovjeka u svim povijesnim razdobljima  na svim geografskim  širinama i dužinama. O maski su  napisani mnogi tekstovi i analize, a maska je svojom raznolikošću,  izražajnošću, slikovitošću i skrivenim značenjem kojeg nosi, ali često i eksplikacijom, izazov svakom umjetniku. Ovom našom izložbom ne težimo dekorativnosti  i imitaciji, već želimo potaknuti umjetnika  da – dok u svojoj svakodnevici mijenja svoje osobne maske prema situaciju i prilici u kojoj se nađe – pokuša stvoriti malo umjetničko djelo u koje će unijeti vlastitu ekspresiju temeljenu na doživljaju i  iz njega proistekloj ideji kojom će kroz svoj likovni jezik i izraz iskazati svoj osobni odnos i stav prema nekom problemu, događanju, stanju ili situaciji – istaknula je Blaženka Šoić Štebih iz Kerameikona.

Kako je bilo na otvorenju izložbe “Maska” u Varaždinu pogledajte u fotogaleriji Marte Konjačić.


Izvor: Foto: Marta Konjačić

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje