Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO U Varaždinu glasno poručili djeci s teškoćama u razvoju: I ja sam uz tebe!

FOTO: Meštrić Photography

Objavljeno:

- dana

Glazbeni spektakl Božićni humanitarni koncert “Uz tebe sam” bio je puno više od glazbenog događaja. To je bio iskaz zajedništva, empatije i ljubavi. Svojim prisustvom svi zajedno glasno su poručili djeci s teškoćama u razvoju: I ja sam uz tebe!

U prepunoj dvorani Kina Gaj u subotu, 16. prosinca u božićnu priču, prije samog koncerta, sve je uveo DJ-u David Mash te zagrijao publiku poznatim božićnim hitovima.

Potom su nastupili Tamburaši Sedef, Gabriela Hrženjak, Anita Huđek, Vinka Siladi i Dorian Stipčić. Pjesmom “Dobar dan” pozdravili su sve okupljene i očarali publiku te uveli u prekrasnu atmosferu koja je punila radošću i veseljem srca svih okupljenih. S velikim žarom i entuzijazmom nastavili su pjevati za mališane što se osjetilo u svakoj noti.

Publika je s oduševljenjem reagirala na izvedbe, a to je stvorilo nevjerojatno ozračje koje je vladalo do samog kraja koncerta. Ritam glazbe ponio je i naše članove, te su uz podršku volontera na kraju koncerta oni zapjevali i zaplesali na pjesmu “Sretan Božić”.

– To su trenuci koji ostavljaju trajan pečat u srcima ljudi i podsjećaju nas da zajedno možemo ostvariti velike stvari. Hvala od srca svima koji su nas podržali u toj misiji. Svojim donacijama osigurali ste sedamdesetak sati učenja za djecu s teškoćama u razvoju. Prikupljeno je nevjerojatnih 2330 eura i omogućeno djeci s teškoćama u razvoju učenje i u 2024. godini. Vjerujemo da ćemo i u budućnosti nastaviti druženja na ovakvim i sličnim događajima, te zajedno nastaviti graditi bolje i zdravije društvo spremno na prihvaćanje različitosti. Pratite nas i dalje! Svatko tko može i želi nastaviti podržavati naš rad, isto može učiniti volonterskim angažmanom ili neposrednom financijskom podrškom udruzi na IBAN: HR0424020061101051903 Erste & Steiermarkische Bank d.d. – ističu iz udruge Uz tebe sam.

Život i društvo

Roditelji uređivali vanjski prostor Dječjeg vrtića Bubamara u Gornjem Knegincu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznato je da interakcija i suradnja roditelja i vrtića potiče i potpomaže razvoj svih djetetovih potencijala.

Zbog navedenog, suradnički odnos roditelja i vrtića ključan je kako bi se zajedničkim snagama maksimalizirale mogućnosti razvoja svakog djeteta u cjelovitu i kompetentnu osobu.

Navedeno dobro znaju i u Dječjem vrtiću Bubamara u Gornjem Knegincu, stoga je 11. travnja u prostorima vrtića održana četverosatna radionica s roditeljima prilikom koje su se uređivali vanjski prostori vrtića.

Tako su roditelji djece iz skupina Iskrice i Lavići s njihovim odgajateljicama bojali pripremljena igrala od drvene građe i ostalih recikliranih materijala kojima će se obogatiti svakodnevni boravak djece na svježem zraku. Obojan je i ukrašen stol namijenjen igranju društvenih igara, klupica i dvije gume namijenjene za odmor, stalak za slikanje, poličar napravljen od sanduka, drveni autić i provlačilica. Na gumiranim podlogama roditelji su iscrtali poligon s različitim oblicima i mogućnostima korištenja. Također, roditelji su donijeli sadnice cvijeća i začinskog bilja kojima su potom ukrašeni vrtićki kamenjar i gredice, a sadnice ružmarina, rajčice, paprike i krastavaca stavljeni su u staklenik iz kojeg će se presaditi u vrtićki vrt ili u visoke gredice. Dio roditelja pomogao je postaviti ogradu kojom je pregrađen dio vrtićkoga dvorišta te su na taj način osigurani još bolji sigurnosni uvjeti za djecu mlađe dobi za vrijeme boravka na zraku. Uz navedeno, oslikan je i prilazni zid koji će zasigurno pridonijeti ljepšem izgledu prilaza u Vrtić.

Tijekom radionice i druženja nije nedostajalo pjesme, smijeha, šale i veselja. Svi sudionici su se mogli okrijepiti sokovima, grickalicama i kavom, a vrijedne ruke vrtićkih kuharica osigurale su i lasagne za užinu. Nakon provedene radionice, roditelji su iskazali veliko zadovoljstvo obogaćenim sadržajima, a za djecu u narednim danima slijedi igra i istraživanje novih sadržaja na vrtićkom dvorištu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Oko dvije tone smeća prikupljene tijekom tradicionalne eko-akcije čišćenja na Voći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata „Voća“ te uz podršku ostalih udruga s djelovanjem na području općine Donja Voća, u nedjelju, 14. travnja, održana je ekološka akcija na Voći povodom nadolazećeg Dana planeta Zemlje.

Ova eko akcija organizira se svake godine na inicijativu i pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća koja pritom osigurava vreće za smeće, rukavice te za svakog sudionika i obrok na kraju akcije. Ove godine prikupljeno oko dvije tone smeća, najviše plastika, boca i sitnog otpada uz prometnice te uz javne površine na području općine.

U Općini Donja Voća itekako su svjesni važnosti zaštite okoliša i očuvanja prirodnih resursa, jer svakim danom svjedočimo njezinoj nepredvidivosti i snazi te nas podsjeća koliko smo krhki bez prirodne ravnoteže, a čovjek je jedino živo biće koje onečišćuje okoliš u kojem živi. Općina Donja Voća u prethodnih dvije godine posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša, pa je tako kroz Fond za zaštitu okoliša osigurala svim sumještanima besplatne žute i plave kante za smeće, redovno u suradnji sa školom provode edukacije, radionice i ostale edukativne aktivnosti za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Dok u mjesecima koji su pred nama, osiguravanjem sredstava kroz Fond za zaštitu okoliša, nabavlja i mobilno reciklažno dvorište te počinje s novim ciklusom predavanja, radionica i ostalih edukativno-informativnih aktivnosti.

Organizatori zahvaljuju sudionicima što se svake godine odazovu ovoj hvalevrijednoj eko akciji, uz poruku: “Naša djeca i priroda oko nas, bit će nam zahvalni, zaštitimo prirodu, zaštitimo našu Voću!”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje