Povežite se s nama

Foto i video

FOTO U Zelendvoru održana akcija Rotary šuma pa posađeno 1.250 sadnica hrasta lužnjaka

FOTO : Ivan Agnezovic

Objavljeno:

- dana

Na području Zelendvora u subotu, 23. ožujka, održana je već tradicionalna akcija – Rotary šuma, koju već nekoliko godina organiziraju Rotary Club Varaždin, zajedno s drugim Rotary klubovima iz Varaždinske županije, Varaždinskom županijom, Općinom Petrijanec, Šumarijom Varaždin i Srednjom školom Arboretum Opeka.

U ovoj akciji posađeno je 1.250 sadnica hrasta lužnjaka.

– Prije nekoliko godina Rotary klubovi iz naše županije potpisali su sporazum s Varaždinskom županijom, Šumarijom Varaždin i Srednjom školom Arboretum Opeka o zajedničkom sudjelovanju u akciji – Rotary šuma. Sadnjom drveća rotarijanci se pridružuju globalnoj ekološkoj akciji Rotary Internationala, a donacijom koju smo prikupili u ovoj akciji pomoći ćemo Srednjoj školi Arboretum Opeka, u kojoj se uređuje Centar izvrsnosti u poljoprivredi – istaknuo je dopredsjednik Rotary Cluba Varaždin, dr. sc. Miroslav Benko.

Ovogodišnja akcija organizirana je na području Gospodarske jedinice Zelendvor, gdje je mladicama hrasta lužnjaka pošumljeno 0,66 hektara površine.

– Ovo je još jedna hvalevrijedna akcija, kojom smo obilježili Svjetski dan šuma. Radimo sanaciju i pošumljavamo površine u Zelendvoru na kojima je prije rastao borovac. Dosad smo na tom području već zasadili 32 tisuće sadnica hrasta lužnjaka, a ove godine planiramo posaditi ukupno 100.000 tisuća mladica hrasta lužnjaka – rekao je Tomica Cukor, upravitelj Šumarije Varaždin.

Akciju su i ove godine podržali Općina Petrijanec i Varaždinska županija.

-Općina Petrijanec već godinama podupire ovu akciju pošumljavanja, u kojoj redovno sudjeluju i učenici Osnovne škole Petrijanec. Ovo je već druga akcija pošumljavanja u ovoj godini, jer smo nedavno akciju pošumljavanja imali s tvrtkom Fanon, koja je sadnjom trideset sadnica obilježila 30 godina rada. Općina Petrijanec provodi i program provedbe klimatskih promjena, kojom želimo ozeleniti što više javnih površina u našoj općini, ali i podići ekološku svijet naših mještana, a posebice djece, koja redovno sudjeluju u akcijama ćišćenja okoliša i pošumljavanju – rekao je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec i potpredsjednik Skupštine Varaždinske županije.

U akciji je sudjelovalo i dvadesetak učenika i nastavnika Srednje škole Arboretum Opeka.

-Već niz godina odlično surađujemo s Rotary Clubom Varaždin u ovom hvalevrijednom projektu. Kao škola koja je fokusirana na poljoprivredu podržavamo ovakve ekološke akcije i rado sudjelujemo u akcijama pošumljavanja, tim prije jer su rotarijanci ovom prigodom prikupljali i dobrotvorna sredstva koja će donirati našoj školi – istaknuo je Dragan Brkić, ravnatelj Srednje škole Arboretum Opeka.

Kakva je bila atmosfera pogledajte u galeriji fotografija:

Foto i video

FOTO Ogroman interes i za ovogodišnju utrku “24 sata Ivančice”, a natječe se prošlogodišnji rekorder

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ivan Agnezović

Danas, 12. travnja, u 19 sati startala je iz Prigorca ovogodišnja utrka “24 sata Ivančice”.

Organizatori iz SRD-a 315 Sjeverozapad rekli su nam da je interes bio velik, a sudjeluje između 280 i 290 sudionika.

Neki su već u petak ujutro stigli u Prigorec da se dobro pripreme. Cilj utrke je što više puta se popeti na Ivanščicu tijekom 24 sata, a sudionici sami biraju staze, ali moraju proći kontrolne punktove. Neki su vrlo uspješni u tome, a prošlogodišnji pobjednik bio je Ivan Hrastovc iz Slovenije s 18 uspona. Ovaj broj uspona je i rekord dosadašnjih utrka. Kako saznajemo od organizatora Hrastovac je došao i na današnju utrku.

– Nekoliko je utrka u Hrvatskoj 24-satnog karaktera, ali naša je među najpopularnijima. Vjerujem da nismo zatvorili prijave da bismo imali oko 400 natjecatelja. Ove godine puno njih dolazi iz Dalmacije i Kvarnera. Veselimo se i ovoj utrci te nam je drago što imamo potporu Grada Ivanca – rekao je za Regionalni tjednik Marko Dugandžić, predsjednik kluba.

Utrku po peti put organizira SRD 315 Sjeverozapad, a u duhu turističkog brendiranja Ivanca kao Planinarskog grada, i ove je godine novčano podupire Grad Ivanec, a pomaže je i Turistička zajednica Grada Ivanca. Ove godine utrki pratite uživo na Facebook kanalu SRD 315 Sjeverozapad.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Krenuli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Vrazovoj u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Zbog radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici Stanka Vraza u Varaždinu uspostavljena je privremena regulacija prometa.

Varaždinska policija poziva vozače na poštivanje postavljene privremene regulacije te oprez i strpljenje u vožnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje