Koncert u Zmajevu vrtu trebao se održati u subotu, 11. srpnja, no zbog najave lošeg vremena događaj je premješten na dan kasnije.

U nedjelju, 12. srpnja, brojne posjetitelje u prekrasnom ambijentu Zmajeva vrta obitelji Valkaj zabavljali su pijanistica Martina Filjak, sopranistica Marija Kuhar Šoša, mezzosopranistica Nina Tarandek, tenor Domagoj Dorotić te Mario Šoša i Nikola Grabar kao klavirska pratnja.

Producent koncerta, koji se održao u sklopu 10. Umjetničke kolonije Štrigova, bio je Žorž Draušnik.

Tri kulture

Uz svesrdnu pomoć, razumijevanje i angažman obitelji, na uređenju Zmajeva brijega sa Zmajevim vrtom u Železnoj Gori radi Jelena Valkaj, poznata međimurska umjetnica koja se pretežito bavi keramikom. U održavanju, nadograđivanju te kreaciji životnog okoliša i sadržaja suradnik joj je sin Kristijan, zaljubljenik u drveće i operu, koji okolni prostor transformira u arboretum te u kojem je uspio spojiti čak tri kulture: hortikulturu, glazbenu kulturu i likovnu kulturu.

Suradnica joj je i snaha Ivana, koja polako preuzima keramičku radionicu Keramos. Želite li pogledati kako je koncert izgledao i zvučao, snimka je dostupna na stranicama Turističke zajednice Općine Štrigova.

U međuvremenu djelić atmosfere osjetite putem fotografija naših suradnika.

Komentari

Komentara