Povežite se s nama

Foto i video

FOTO U Zmajevu vrtu upijali čudesne zvuke klasične glazbe!

Objavljeno:

- dana

Koncert u Zmajevu vrtu trebao se održati u subotu, 11. srpnja, no zbog najave lošeg vremena događaj je premješten na dan kasnije.

U nedjelju, 12. srpnja, brojne posjetitelje u prekrasnom ambijentu Zmajeva vrta obitelji Valkaj zabavljali su pijanistica Martina Filjak, sopranistica Marija Kuhar Šoša, mezzosopranistica Nina Tarandek, tenor Domagoj Dorotić te Mario Šoša i Nikola Grabar kao klavirska pratnja.

Producent koncerta, koji se održao u sklopu 10. Umjetničke kolonije Štrigova, bio je Žorž Draušnik.

Tri kulture

Uz svesrdnu pomoć, razumijevanje i angažman obitelji, na uređenju Zmajeva brijega sa Zmajevim vrtom u Železnoj Gori radi Jelena Valkaj, poznata međimurska umjetnica koja se pretežito bavi keramikom. U održavanju, nadograđivanju te kreaciji životnog okoliša i sadržaja suradnik joj je sin Kristijan, zaljubljenik u drveće i operu, koji okolni prostor transformira u arboretum te u kojem je uspio spojiti čak tri kulture: hortikulturu, glazbenu kulturu i likovnu kulturu.

Suradnica joj je i snaha Ivana, koja polako preuzima keramičku radionicu Keramos. Želite li pogledati kako je koncert izgledao i zvučao, snimka je dostupna na stranicama Turističke zajednice Općine Štrigova.

U međuvremenu djelić atmosfere osjetite putem fotografija naših suradnika.

Foto i video

FOTO Policija u Varaždinu uzorne vozačice razveselila poklonima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Povodom današnjeg Dana žena policija je u Varaždinu provela akciju „Cool je biti uzorna vozačica“.

Na Trgu bana Jelačiću vozačice koje u posljednjih deset godina nisu evidentirane kao počiniteljice prometnih prekršaja primile su poklon pakete.

Vozačice su se razveselile cvijeću i drugim poklončićima.

Akciju je već tradicionalno došao podržati i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Aktivna nedjelja: nordijskim hodanjem u Ludbregu započeo „Welcome spring“ festival

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

U Ludbregu je danas, 7. ožujka, započeo „Welcome spring“ festival – festival sporta, rekreacije i aktivnog života.

Organizatori su pripremili utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Prvo na redu bilo je nordijsko hodanje stazom dugom 10 kilometara. Događaju su se odazvali brojni rekreativci, a građanima se u hodanju pridružio i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Staza je vodila od Ludbrega prema Vinogradima Ludbreškim kroz uglavnom šumske puteve. Ovo festivalsko događanje organizira udruga „Narcisa“ Ludbreg koja nordijsko hodanje promovira u sklopu svojih redovitih aktivnosti.

U subotu, 13. ožujka, na redu je Watermark Kayak, a detalje i raspored ostalih događaja doznajte na linku ispod.

>>„Welcome spring“ festival: Ludbreg u ožujku postaje središtem sporta i rekreacije

„Welcome spring“ će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom, a cilj je popularizacija aktivnog života, odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija s današnjeg događaja.

Nastavite čitati