Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Varaždin opet postaje meka za poslovne, privatne i turističke letove

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković danas su prisustvovali otvorenju varaždinskog aerodroma koje je održano u organizaciji Aerokluba Varaždin, gradske tvrtke Parkovi d.o.o. i Grada Varaždina.

Svečanosti su prisustvovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, direktor gradske tvrtke Parovi Marin Bašić te tajnik Aerokluba Varaždin Robert Mišak.

Varaždinski aerodrom od ove je godine pod upravljanjem gradske tvrtke Parkovi, a 26. listopada službeno je dobio Odobrenje za uporabu. Parkovi su prvi put u povijesti tvrtke time postali operator aerodroma.

Gradonačelnik Neven Bosilj zadovoljan je činjenicom da je Varaždin ponovo osvanuo na aviokartama.

– Nakon devet mjeseci, od kad je bio izbrisan sa svih aviokarata u Europi, varaždinski aerodrom vratili smo ponovo u funkciju i mislim da je to sjajna vijest. Već je puno aviona danas letjelo, imamo interesente iz gospodarskih subjekata koji će uložiti u rasvjetu, odnosno uređaje za instrumentalni prilaz, tako da će aerodrom postati 24 sata na dan dostupan. Konačni cilj razvoja ovog aerodroma je da kroz dvije ili tri godine ovdje polijeću i slijeću low-cost operateri poput Easyjeta ili Ryanaira, što će sigurno doprinijeti razvoju gospodarstva u gradu Varaždinu – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako  ima naznaka da će letovi između Varaždina i Verone ići svaki tjedan upravo zbog gospodarskih subjekata koji ih povezuju.

– Postoji interes i od ulagača koji žele ulagati u izgradnju dodatnih hangara i koji žele iznajmiti postojeće. No, najvažnije je sada da smo aerodrom vratili u funkciju i da je pod potpunom kontrolom Grada Varaždina, s obzirom na to da njime upravlja gradska tvrtka Parkovi – zaključio je gradonačelnik.

Kakva je bila atmosfera u varaždinskoj zračnoj luci pogledajte u galeriji fotografija:

Foto i video

FOTO Snijeg zabijelio dijelove Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao što su i najavili metorolozi i na kontinentu je noćas i rano ujutro padao snijeg.

Noćne fotografije snijega snimljene su jutros oko šest sati na ivanečkom području, a dnevne oko sedam sati u Varaždinu. Količina snijega razlikuje se od mjesta do mjesta.

Prema podacima DHMZ-a u mjestu Bednja jutros u 7 sati bilo je 4 cm snijega. Budući da se radi o mokrom snijegu nakon obilnije kiše vjerojatno će se otopiti za nekoliko sati.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a do kraja tjedna se na širem varaždinskom području ne očekuje novi snijeg.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Varaždinci pohrlili na klizalište i veliki ledeni tobogan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Paljenjem prve svijeće na vijencu ispred katedrale, te otvaranjem  klizališta i ledenog tobogana na Kapucinskom trgu te koncertom Vanne na Korzu počeo je u subotu program Adventa u Varaždinu.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj prigodom otvaranja programa Adventa izjavio je da moto koji cijelo vrijeme ponavlja, za vrijeme ovih čudnih vremena u kojima živimo, jest da treba živjeti, a ne samo postojati.

– Iz tog razloga smo organizirali Ljeto u Varaždinu kao jedan od rijetkih gradova s pregršt koncerata. Nakon toga smo imali Špancirfest koji je bio najveća turistička priredba u cijeloj Hrvatskoj, a poslije Trash film festivala, Kliker festivala i VBV-a, evo nam sada i Adventa. Dakle, nas ni ova vremena, ni ovi virusi, ni ove pandemije ne mogu zaustaviti. A ovaj Advent nije najveći, on je baš onakav kakav treba biti i to je moto. U ovom romantičnom gradu kakav Varaždin već sam po sebi jest, napravit ćemo romantični Advent u kojem će svi naši sugrađani ali i posjetitelji iz drugih županija moći uživati – poručio je gradonačelnik otvorivši program adventa u društvu zamjenika Miroslava Markovića, Predraga Ciglara direktora varaždinske tržnice i Jelene Toth, direktorice Turističke zajednice Grada Varaždina.

Suorganizator Adventa je Gradska tržnica čiji je direktor Predrag Ciglar izrazio zadovoljstvo dobro odrađenim poslom i konačnim izgledom ledenog parka, te zahvalio Gradu što je prepoznao Kapucinski trg kao odličnu lokaciju za ovaj sadržaj.

– Ove godine imamo klizalište na 1.100 kvadratnih metara, od čega je 800 kvadrata klizalište, a 300 kvadrata staza. Posebna atrakcija za naše najmlađe i za sve one koji se žele spustiti je ledeni tobogan. Nadam se dobrom vremenu i da će svi uživati na Kapucinskom trgu. Ledeni park otvoren je do 16. siječnja, uz cijene koje se nisu mijenjale već sedam godina. Broj klizača ograničen je na 100 i epidemiološke mjere se poštuju – zaključio je predrag Ciglar. 

re

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje