Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Veliki i mali rado se odazvali Utrci grada anđela u Varaždinu te pomogli Zakladi Vita

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji sa Sportskim klubom SRD315 Sjeverozapad, Funkcionalnim centrom Active Vita te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina danas je organizirala Humanitarnu utrku grada anđela.

Iako je današnja subota u Varaždinu tmurna i s povremeno malo kiše ovo nije zaustavilo trkače da se odazovu četvrtom izdanju utrke kojoj je cilj pomoći.

S Kapucinskog trga krenulo je više od 700 trkača, a njihova kotizacija bit će donirana Zakladi Vita – za pomoć djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti. Po broju sudionika godina je rekordna. Za svaku pohvalu je da je prikupljeno je više od 7000 eura.

Odazvali su se veliki, mali, a trčao je i poneki kućni ljubimac.

Nakon proglašenja pobjednika priprema se i druženje.

Foto i video

FOTO Varaždinci na Korzu uživali u gastronomiji, pjesmi i plesu nacionalnih manjina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Grad Varaždin i Varaždinska županija u suradnji s nacionalnim manjinama s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije obilježili su Dan kulturne raznolikosti.

Na Korzu se moglo uživati u kulturno umjetničkom programu koji su pripremile nacionalne manjine kao i u njihovoj gastro ponudi. Predstavike su se albanska, bošnjačka, slovenska i srpska nacionalne manjina, te predstavnici Nepala i Ukrajine.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Održana tradicionalna Biciklijada Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Više od 250 biciklistica i biciklista sudjelovalo je u subotu na tradicionalnoj Biciklijadi Općine Sračinec, koja se održava povodom Dana obitelji.

– Već godinama održavamo ovu lijepu akciju, u kojoj nam je cilj okupiti cijele obitelji koje će provesti nekoliko lijepih sati u kretanju u prirodi. Vrijeme nas i danas počastilo, nije prevruće, a uz obalu starog toga rijeke Drave boravit ćemo u hladu. Hvala svima koji su uključeni u ovu akciju, od djelatnika Osnovne škola Sračinec i Ženske inicijative HNS-a Podružnice Sračinec, obitelji Krobot pored čije kućice smo se zaustavili, do naših vrijednih vatrogasaca DVD-a Svibovec Podravski i policije koja je osiguravala ovu biciklijadu, – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nakon što su otplesali jedan kratki Rim tim tagi dim ples, velika kolona biciklista krenula je od Doma kulture u Sračincu, Dravskom ulicom preko derivacijskog kanala HE Varaždin, kroz Svibovec Podravski, preko novog obrambenog nasipa, sve do kućice uz Dravu, gdje su se sudionici mogli okrijepiti i družiti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje