Povežite se s nama

Foto i video

FOTO/VIDEO Na Belički fašnik stigla i “Kolinda” s eskadrilom modernih zrakoplova

Objavljeno:

- dana

Karneval u Međimurju vrhunac dostiže upravo ovoga vikenda.

Međimurski fašnik počeo je 9. veljače u Podturnu, a završava u utorak, 5. ožujka na sam fašnik, odnosno Debeli utorak.

Nakon što je u Čakovcu danas obilježen Dječji fašnik, ni u Belici oblačno vrijeme nije spriječilo velik broj građana da pokažu svoju maštovitost i marširaju beličkim ulicama u svevremenskim maskama, ali i parodijama aktualnih događanja. Tako je dvojnica aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na začelju povorke povela eskadrilu modernih borbenih aviona. Povorka nastavlja s maršem do centra naselja. Tamo će kazniti Fašnika za sve loše što se tijekom proteklih godinu dana dogodilo. Maškorima je prethodno na jedan dan načelnik Belice Zvonimir Taradi predao ključ naselja, koji im omogućava da provedu svoju volju bez straha od kazne.

Foto i video

FOTO Uoči Dana planeta Zemlje održana Zelena čistka u Maruševcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Općine Maruševec i Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, a uoči Dana planeta Zemlje, održana je eko-akcija Zelena čistka.

Cilj akcije bio je iz prirode ukloniti nepropisno odbačen otpad te time istaknuti važnost odgovornog postupanja s otpadom i utjecati na svijest djece i građana jer je briga o okolišu dnevni zadatak svakog pojedinca.

U akciji su sudjelovali učenici Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, članovi grupe mladih planinara koji su zajedno s voditeljicom Brankicom Vrbanec i ravnateljem škole Tomislavom Vincekom obišli i očistili okoliš oko triju škola na području Općine Maruševec, kao i prostor oko prometnica.

Zelenoj čistki organiziranoj u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Maruševec priključio se i načelnik Mario Klapša. Neodgovorno odbačen otpad kojeg su mladi aktivisti pronašli u prirodi na nekoliko lokacija zbrinut je u Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec kojega su učenici sa svojim voditeljima uz pomoć djelatnika Reciklažnog dvorišta i razvrstali.

U Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec koje je sagrađeno i pušteno u rad 2022. godine građani mogu bez naknade dostaviti različite vrste opada, od baterija i žarulja do manjih količina građevinskog otpada, svakog ponedjeljka i četvrtka od 10 do 16 sati, kao i prve subote u mjesecu od 8 do 12 sati.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Varaždinu se sajmuje, pleše i pjeva pa je grad prepun šetača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni Tjednik

Gospodarski sajam Varaždin, uz izlagačke aktivnosti i stručno popratne programe nudi cjelodnevni zabavno glazbeni program na velikoj otvorenoj pozornici. 

Brojna događanja i lijepo prijepodne stoga su izmamili u šetnju brojne građane. To ne čudi jer nam poslije podne stiže nova promjena vremena.

Kakva je bila atmosfera na ulicama i trgovima pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje