Povežite se s nama

Foto i video

FOTO/VIDEO Na Belički fašnik stigla i “Kolinda” s eskadrilom modernih zrakoplova

Objavljeno:

- dana

Karneval u Međimurju vrhunac dostiže upravo ovoga vikenda.

Međimurski fašnik počeo je 9. veljače u Podturnu, a završava u utorak, 5. ožujka na sam fašnik, odnosno Debeli utorak.

Nakon što je u Čakovcu danas obilježen Dječji fašnik, ni u Belici oblačno vrijeme nije spriječilo velik broj građana da pokažu svoju maštovitost i marširaju beličkim ulicama u svevremenskim maskama, ali i parodijama aktualnih događanja. Tako je dvojnica aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na začelju povorke povela eskadrilu modernih borbenih aviona. Povorka nastavlja s maršem do centra naselja. Tamo će kazniti Fašnika za sve loše što se tijekom proteklih godinu dana dogodilo. Maškorima je prethodno na jedan dan načelnik Belice Zvonimir Taradi predao ključ naselja, koji im omogućava da provedu svoju volju bez straha od kazne.

Foto i video

FOTO Publika se u Areni Varaždin vratila u vrijeme kada je ABBA dominirala glazbenom scenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Kultna ABBA obilježava 50 godina postojanja, a poznavanje njihovih hitova gotovo je stvar opće kulture.

I domaća publika je željna njihove glazbe pa ne čudi da je ABBA Symphonic Real Tribute rasprodao koncerte u Zagrebu i Rijeci.

Ogroman interes pokazala je i publika sa sjevera Hrvatske koja je večeras, 28. siječnja, pohitala u Arenu Varaždin pogledati ovaj ABBA Symphonic Real Tribute Show. Najveće hitove ABBE u izvodio je simfonijski orkestar i vrhunski bend ABBA Real Tribute.

Pažnju su plijenili odlični kostimi i koreografija, a publika je uživala u hitovima Mamma Mia, Dancing Queen, Super Trouper, The Winner Takes It All, S.O.S., Fernando i drugih, na oduševljenje starih i novih obožavatelja ABBE.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Na Noći muzeja u Gradskom muzeju Varaždin uživalo gotovo 4000 posjetitelja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Noć muzeja uvijek izmami posjetitelje u Gradski muzej Varaždin jer nije potrebno platiti ulaznicu, a postav je uistinu bogat. Tako je bilo i u petak, 27. siječnja.

U Gradskome muzeju Varaždin u Noći muzeja bilo je ukupno 3943 posjetitelja, javili su iz Muzeja.

Za razgled, koji je tom prigodom bio besplatan, od 18 do 23 sata bili su otvoreni svi izložbeni postavi u Starom gradu, palači Herzer i palači Sermage. Kroz izložbeni postav u Starom gradu prošetale su i dame u povijesnim haljinama, kostimirane pripadnice Udruge Varaždinska građanska garda.

S obzirom na protekle dvije koronagodine, kada je u GMV-u 2021. ova manifestacija održana virtualno, a 2022. godine više-manje simbolično u znatno smanjenom opsegu, ovogodišnja Noć muzeja ponovno je zainteresirala mnogobrojne posjetitelje svih dobnih skupina iz Varaždina, okolice, ali i malo šireg prostora, a za mnoge od njih je to bio i obiteljski večernji izlazak.

Zanimljivo je bilo i u Muzeju vatrogastva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje