Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Vozači, oprezno prometujte Biškupečkom ulicom u Varaždinu jer vlak prolazi, a rampa je – gore!

Objavljeno:

- dana

Čitateljica Regionalnog tjednika upozorila je na nemilu situaciju u Biškupečkoj ulici u Varaždinu, na pružnom prijelazu.

Naime, rampa je, prema navodima čitateljice, već nekoliko dana u kvaru te stoji uzdignuta, a vlakovi koji se kreću tom prugom prilikom dolaska na pružni prijelaz zastaju, odnosno voze se sporije te potrube kada prolaze.

No, mnogi vozači ne oslanjaju se na znakove koji na to upozoravaju, već „automatski prelete“ rampu, što može dovesti do eventualnih nesreća. Stoga, dodatno pripazite kada se krećete tom prometnicom, posebice ako čujete ili uočite vlak.

– Došlo je do toga da auti doslovce lete tom ulicom. Vlakovi se kreću sporije, no može se dogoditi da se netko zaleti velikom brzinom te nastrada – upozorava čitateljica.

Crna kronika

U Varaždinu zaustavljen vozač minibusa pod utjecajem alkohola i bez dozvole za tu vrstu vozila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. veljače, oko 08.25 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozilo M2 kategorije koje je namijenjeno za prijevoz više od 8 putnika, a istim je upravljao vozač starosti 57 godina, javila je PU varaždinska.

Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.72 promila, bez odgovarajuće kategorije za tu vrstu vozila te da ne koristi tahografski uređaj na način kako je to određeno Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Vozač je isključen iz prometa te će se protiv istog podnijeti prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: iz crkve ukraden milodar, a iz trgovine mobiteli, satovi i tableti vrijedni 26.500 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o dvije krađe koje su se dogodile u Varaždinu.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne vjerske ustanove, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 28. siječnja iz crkve u Varaždinu otuđio drvenu kutiju za milodare, javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta utvrditi će se naknadno.

Osim toga, 7. veljače oko 03.27 sati na Trgu Bana Jelačića u Varaždinu, u jednoj trgovini u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu, od strane nepoznatih počinitelja izvršena je provala kojom prilikom je otuđeno više mobitela, satova i tablet uređaja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 26.500 eura.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje