Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Vrijedni srednjoškolci iz „Arboretuma Opeka“ ukrasili vijenac ispred varaždinske katedrale

Objavljeno:

- dana

Bliži se vrijeme adventa pa je tako i grad Varaždin poprimio adventsko ruho, s mnoštvo božićnih drvca i svijetlećih lampica.

Vrijedni i kreativni učenici i nastavnici Srednje škole „Arboretum Opeka“ Marčan ukrasili su adventski vijenac ispred varaždinske Katedrale.

Prva se svijeća na adventskom vijencu pali za nekoliko dana, prve nedjelje došašća, 29. studenoga. Ne sumnjamo da će mnoge obradovati, u ova pomalo teška vremena epidemije.

Foto i video

FOTO/VIDEO Sjajno raspoloženi Sergej Ćetković raspjevao obožavatelje u varaždinskoj Areni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezovic

Čuo je da je varaždinska publika sjajna, a to je jučer i dokazala. Sergej Ćetković proveo je sinoć Varaždince i njihove goste kroz svoja najljepša glazbena ostvarenja.

Koncert je održan u Areni Varaždin, a osim velikog odaziva obožavatelja iz ove županije, pristigli su i fanovi iz susjednih krajeva. Dobro raspoloženi crnogorski glazbenik i pjevač na sceni je već 20 godina te je do sada objavio šest studijskih albuma i tri kompilacije.

Itekako zna kako publici darovati svoju ljubav prema glazbi. Kako je izgledala razmjena emocija koja ne manjka na njegovim koncertima, pogledajte u fotogaleriji i u videozapisu.  

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Plodove zemlje i rada na Danima zahvalnosti u Nedelišću ponosno predstavile udruge i OPG-ovi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ivor Trojnar

Već je 17. put održana najdugovječnija i najpoznatija manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće – Dani zahvalnosti za plodove zemlje.

Ove godine preselila je na novu lokaciju: u dvorište Lovačkog doma u Nedelišću, na kraju ulice Vinka Karlovića, gdje su te subote mnogobrojne delikatese predstavili članovi i članice općinskih udruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Usto, 600 porcija bograča pripremili su lovci iz Lovačkog društva “Fazan”, a 40 kilograma ribica tradicionalno su ispekli i podijelili članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Nedelišće i Sportskoga ribolovnog društva “Amur”, dok su članovi i članice Društva sportske rekreacije Grabanice i Udruge žena Pretetinec pekli langoše.

Čuvari tradicije

– Prošlogodišnji uvjeti nisu nam dozvoljavali održavanje manifestacije, dok se ove godine ona održala u ponešto izmijenjenom izdanju i u manjem obujmu nego što smo naviknuti. Unatoč svemu, vodeći se aktualnim epidemiološkim mjerama, odlučili smo u potpunosti sadržajno i organizacijski prilagoditi manifestaciju pa smo je tako ove godine preselili iz sajamske dvorane MESAP-a na otvoreno, čime smo se na neki način vratili samim počecima kada se manifestacija još održavala vani – kažu iz Turističke zajednice Općine Nedelišće.

Uz mnogobrojne cekerašice, pletilje, pojedince i udruge – čuvare tradicije i ručnih radova – obiteljska poljoprivredna gospodarstva i domaće radinosti ponosno su predstavila svoje najbolje proizvode, a uz svoje izložbene štandove svaki od njih ispričao je svoju priču. Posebnu notu manifestaciji daje i degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima koji se za vrijeme održavanja mogu pronaći na štandu svih udruga s područja Općine Nedelišće.

Prekrasna priroda

– U sklopu svečanog otvorenja blagoslovljeni su jesenski plodovi i pripremljena hrana, što je predstavljalo zahvalu na svim plodovima i darovima kojima smo tijekom godine podareni. Okupljene je pozdravio načelnik Općine Nikola Novak. Posjetitelji su mogli razgledati i izložbeno-prodajni sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, uživati u mnogobrojnim degustacijama i okrjepi, bograču i besplatnim prženim ribicama, a sve to uz dobru atmosferu i ugodan boravak u prekrasnoj prirodi Lovačkog doma u Nedelišću – dodaju iz TZO Nedelišće.

Hranu je blagoslovio župnik Ivan Herceg, a dijelom kulturno-umjetničkog programa bili su članovi i članice KUU “Seljačka sloga” Nedelišće te Podružnice Matice umirovljenika, nedelišćanske mažoretkinje, kao i polaznici dječjih vrtića “Zvončić” i “Zvjezdica”.

– Turistička zajednica Općine Nedelišće ovim se putem posebno zahvaljuje svim izlagačima, izvođačima i volonterima, DVD-u Nedelišće na pomoći i podršci, i naravno, svim sudionicima na odazivu! – poručuju organizatori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje