Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Župa u Biškupcu ima čak četiri zbora, a svi zajedno su zapjevali Božiću

Objavljeno:

- dana

RASPJEVANA ŽUPA

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Biškupcu zasigurno je jedna od najraspjevanijih u Varaždinskoj biskupiji.

U njoj djeluju čak četiri zbora: “Sion”, čiji su članovi odrasli zaljubljenici u pjevanje, “BeDeM” je zbor mladih, “Marijina dječica” su dječji zbor, a tu je i Muški vokalni ansambl Biškupec, čiji je član i župnik Tomislav Dodlek. 
 

Muški vokalni ansambl Biškupec

Na Štefanje su u biškupečkoj crkvi održali zajednički koncert nazvan “…zapjevamo Božiću…”, koji je organiziralo Pjevačko društvo Biškupec.
 

Zbor odraslih Sion

Svaki od zborova predstavio se s nekoliko božićnih pjesama, a pratili su ih M. Inkret na orguljama, Filip Trenko na klaviru, Martin Trenko i Sebastijan Cikač na gitari te Darko Šestanj na cajonu.
 

Zbor mladih BeDeM
 

Koncert je završio pjesmom “Narodi nam se” koju su izveli članovi sva četiri zbora.
 

Dječji zbor Marijina dječica

Članovima zborova je na trudu i marljivosti, a svim posjetiteljima na dolasku i podršci zahvalili su velečasni Dodlek, kao i Ivana Conar iz Pjevačkog društva Biškupec.
 

Velečasni Tomislav Dodlek
 

Ivana Conar iz Pjevačkog društva Biškupec

Izvor: Foto: ČITATELJICA

Život i društvo

Danas se slavi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Papa Franjo proglasio je krajem siječnja Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koji će se u sveopćoj Crkvi slaviti četvrte nedjelje u srpnju, najbliže spomendanu svetih Joakima i Ane, Isusovih „djeda i bake”, u ovoj Godini obitelji Amoris Laetitia 25. srpnja.

U povodu prve proslave uputio poruku naslovljenu „Ja sam s vama u sve dane“ (Mt 28, 20).

Upozoravajući da su bake i djedovi često zaboravljeni, Papa je krenuo od blagdana Prikazanja Gospodinova u hramu, 2. veljače, kada upravo dvije starije osobe, starac Šimun i proročica Ana, prosvijetljeni Duhom Svetim, u Isusu prepoznaju Mesiju.

Oni nas podsjećaju da je starost dar, a bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje da bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere. Veza djedova i baka s mladima vrlo je uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan. Vrlo je važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Izvor: Varaždinska biskupija

Nastavite čitati

Život i društvo

DVD Šćepanje uskoro slavi 70. rođendan, pa stiglo novo vatrogasno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U zagrebačkom Vatroprometu jučer je DVD-u Šćepanje obavljena predaja vatrogasnog vozila Nissan Navara pick up, u kojeg je ugrađen Vallfirest visokotlačni modul.

Svečanosti predstavljanja novoga navalnog vozila u Šćepanju nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića, predsjednika Općinskog vijeća Marka Fištera, tajnika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonka Videca, predsjednika VZO Breznički Hum Marija Šargača i zapovjednika VZO Breznički Hum Alenka Vnučeca. Predsjednik DVD-a Šćepanje Vjekoslav Rusek tom je prilikom zahvalio svim vatrogascima, a posebice županu, načelniku na realizaciji ovog projekta kao i gostima koji su posjetili Šćepanje i uveličali ovaj događaj.

Načelnik Zoran  Hegedić tom je prilikom rekao kako je ovo dio ostvarenja vatrogasnog sna jer se članovi DVD-a godinama trude da svojim aktivnostima, radom i odvajanjem slobodnog vremena budu što spremniji, pa je ovo vrijedno vatrogasno vozilo ubuduće zasigurno uvelike pomoći u slučajevima potrebe. Zahvala je upućena i svima koji su DVD Šćepanje podržali u nabavi i opremanju vozila, bilo financijski, logistikom ili na drugi način. Blagoslov vozila upriličit će se povodom proslave 70. obljetnice DVD-a Šćepanje planirane posljednje subote mjeseca kolovoza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!