Povežite se s nama

Crna kronika

Francuz kod Dubrave Križovljanske “pao” s hašišem, LSD-em, amfetaminom i halucinogenim gljivama

Objavljeno:

- dana

Uhićen

Francuz starosti 37 godina uhićen je na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska s većom količnom droge.

U njegovoj putnoj torbi pronašli su jednu pvc vrećicu ispunjenu bijelom praškastom materijom nalik na drogu „Amfetamin“ težine 16.2 grama, jedan pvc smotuljak ispunjen bijelom praškastom materije nalik na drogu „Amfetamin“ težine 1.8 grama, jedna pvc vrećica ispunjena smeđom krutom materijom nalik na hašiš težine 24.7 grama, trinaest listića sa utisnutim raznim logotipima nalik na drogu LSD i 9.8 grama halucinogenih gljiva i pribor za konzumaciju droge.

Navedene droge su oduzete od osumnjičenog, te je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz Optužni prijedlog iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga prepraćen u Prekršajni sud u Varaždinu.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Lagala da je platila davanja i plaće radnicima pa osumnjičena za kaznena djela davanja lažnog iskaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krađe

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva i obavijesti nadležne porezne uprave, proveli su kriminalističko istraživanje kaznenih djela davanja lažnog iskaza.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 38-godišnjakinja u svojstvu osnivača i odgovorne osobe, prilikom upisa u sudski registar dvaju trgovačkih društava, krajem rujna 2020. i krajem listopada 2015. godine, potpisala izjavu iz koje proizlazi da je podmirila sva porezna davanja i doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te da ne duguje plaće radnicima.

Konkretno, davanjem lažnog iskaza ustvrdila je kako nema nepodmirenih dugovanja, što nije odgovaralo stvarnom činjeničnom stanju. Protiv osumnjičene 38-godišnjakinje sa širega područja Grada Čakovca, zbog počinjenja dvaju kaznenih djela davanja lažnog iskaza, podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija je našla mladiće koji su krali milodare u crkvi sv. Nikole, ali to im nije jedini zločin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića u dobi od 16 i 25 godina zbog sumnje da su počinili kaznena djela teške krađe.

Kako se sumnja, oni su u četvrtak, 7. siječnja ušli u crkvu na Trgu slobode u Varaždinu i provalili u kutiju za milodare, a isto su ponovili i u petak, 8. siječnja. U oba su navrata iz kutija otuđili novac, ukupno u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Mladići dva dana zaredom krali milodare iz varaždinske crkve sv. Nikole

Također se sumnja da su navedena dvojica zajedno s mladićem starosti 17 godina, u vremenu od 30. do 31. prosinca 2020. godine, provalili u dvije vikend kuće uz dravski nasip u Varaždinu, u vlasništvu muškaraca starosti 41 i 33 godine te iz jedne od njih otuđili prijenosne zvučnike. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati