Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinski gimnazijalci skupili pernice, napunili ih priborom i šalju ih školarcima u Zapadnu Saharu!

Objavljeno:

- dana

INICIRAO SVJETSKI PUTNIK

Učenici varaždinske Prve gimnazije prikupili su sedamdesetak pernica koje su napunili olovkama, bojicama i školskim priborom koji su potrebni školarcima u izbjegličkim kampovima Zapadne Sahare.

Život djece u izbjegličkim kampovima imao je priliku još prošle godine upoznati Varaždinac Damir Vujnovac, koji puno putuje, i to kada je sudjelovao na Saharskom maratonu i upoznao saharski narod Saharawi. 

Iako žive kao izbjeglice, imaju organizirane vrtiće i škole, a kako bi im pomogao pokrenuo je projekt prikupljanja pisanih radova školske djece Saharawi naroda koje je otisnuo u knjizi.

– Knjiga “Glas iz Sahare” udahnula je friški zrak čim je izašla iz tiskare, a pernice pune školskog pribora i divne slikovnice koje su skupili učenici Prve gimnazije Varaždin spremne su za put do Madrida,  pa do Sahare – objavio je nedavno Damir Vujnovac na Facebook stranicama Dječji glas iz Sahare – A child’s voice from the Sahara

Krajem veljače ovaj pribor putuje u carstvo pijeska! – Hvala Damiru Vujnovcu na inicijativi – poručuju s Prve gimnazije Varaždin.

Gimnazijalci su još jednom pokazali da imaju veliko srce.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Hrvatski Caritas naručuje dodatnih 100 stambenih modula za stanovništvo pogođeno potresom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski Caritas (na čijem je čelu mons. Bože Radoš) će idućih dana naručiti dodatnih 100 stambenih modula za stanovništvo pogođeno razornim potresom na Banovini, izjavio je ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, prenosi Informativna katolička agencija (IKA).

<<Hrvatski Caritas daruje 100 stambenih modula žrtvama potresa, a radit će se u Međimurju<<

Riječ je o ukupno 200 stambenih jedinica kojima će Hrvatski Caritas pružiti konkretnu pomoć stanovništvu.

Stambeni moduli koje je naručio Hrvatski Caritas su potpuno opremljeni potrebnim za svakodnevni život i dosad ih je postavljeno oko 20.

– Nastoji se osigurati ritam postavljanja šest stambenih modula dnevno, no bilo je i određenih poteškoća jer često i sam teren diktira vrijeme montiranja i isporuke. Prema svjedočenju mons. Svaline, teren je specifičan, zahtjevan, veliki su nagibi, uski putevi i treba pronaći prikladno mjesto za postavljanje stambenog modula – navode iz IKA-a.

Nastavite čitati

Život i društvo

Škola na Trećem: u prosincu snimljeno 72 sata programa, počelo i snimanje za novo polugodište

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje zajedno s učiteljima koji su uključeni u rad Škole na Trećem, u prosincu 2020. godine snimili su ukupno 4320 minuta, odnosno 72 sata programa Škole na Trećem za nastavne predmete Hrvatski jezik, Matematika, Priroda i društvo, Glazbena kultura, Likovna kultura i Sat razrednika.

Napisano je 213 scenarija za izvođenje nastave i, među ostalim, izrađeno je 159 digitalnih nastavnih materijala. Lektorirano je također 595 kartica scenarija i 49 PowerPoint-prezentacija s digitalnim obrazovnim sadržajima.

Objavila je to Agencija za odgoj i obrazovanje, iz koje izvješćuju da je snimanje novih materijala Škole na Trećem (za drugo polugodište) započelo 18. siječnja.

Članovi razrednih timova koji sudjeluju u osmišljavanju sadržaja, izradi scenarija, digitalnih materijala recenzijama su učitelji iz cijele Hrvatske koje koordiniraju savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Nastavite čitati