FOTOGV
POU

Glumicu Elizabetu Brodić, koja je nedavno za ulogu u predstavi varaždinskog kazališta „Luđak i opatica“ dobila prestižnu nagradu publike Zlatni studio – novo lice u kazalištu, u srijedu je u Gradskoj vijećnici primio varaždinki gradonačelnik Ivan Čehok.

Mlada Zagrepčanka kojoj je to prva veća uloga na „daskama koje život znače“ čestitku gradonačelnika primila je u društvu Jasne Jakovljević, intendantice HNK u Varaždinu.

Upućujući čestitku, gradonačelnik je izjavio da „nakon Hane Hegedušić sad već imamo drugu glumicu koja je dobila nagradu nacionalnog značaja“.

Supernova

– Mislim da je to jako važno,  jer je riječ o glumačkim ostvarenjima u sklopu našeg kazališta. To je poticaj za njih ali i za cijeli ansambl. Predstave i glumci žive od pljeska i žive od toga koliko ostave traga u zajednici. Možemo reći da se programski kazalište obnovilo i da ima sve bolje i posjećenije predstave – naglasio je Čehok.

Elizabeta Brodić tek nedavno je diplomirala i nakon debija na filmskom platnu, ovo joj je tek prva predstava nakon diplome u kazalištu za koju je odmah nagrađena. Mlada glumica zahvalila se redatelju predstave Jasminu Novljakoviću i kolegi glumcu Marinku Prgi, od kojih je, kako kaže, puno naučila.

Već radi na novoj predstavi u varaždinskom kazalištu Terminus u režiji Tomislava Pavkovića čija premijera se očekuje uskoro.

 

Komentari

Komentara