Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Varaždin dobio boćalište, novo igralište za badminton, vježbalište na otvorenom…

Objavljeno:

- dana

– Graberje ponovno živi. Nakon 10 godina ponovo imamo boćalište u Varaždinu, a tu su i igralište za badminton, vježbalište na otvorenom i kombinirano igralište prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju.

Gledali smo da zadovoljimo potrebe svih građana, sportaša i rekreativaca, školaraca i djece – rekao je danas Denis Mladenović, stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina na prigodnoj svečanosti otvorenja novih sportsko-rekreativnih sadržaja za građane. Naime, igralište, boćalište i ostali rekreacijski sadržaji obnovljeni su u sklopu projekta „(O)živi(mo) Graberje“, a kompletna investicija iznosi 150.000 kuna, od čega je 50.000 kuna osigurano iz proračuna Grada Varaždina, 50.000 kuna su sredstva Zajednice, a 50.000 kuna je sponzorstvo tvrtke GumiImpex koja je darovala dvoslojne antistres podloge. Na otvorenju je bila i zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica koja je istaknula da je Varaždin dobio cijelo novo mjesto u gradu posvećeno rekreaciji i sportu, ali i djeci. – Ovo će mjesto cijelo vrijeme biti na raspolaganju građanima i sva sreća da nas čeka toplija jesen pa će ga građani moći koristiti što više – rekla je Malenica te dodala da je u planu sanacija ostalih mjesta za sport i rekreaciju u Varaždinu. – Posebno mi je drago da smo postavili igrala za djecu s poteškoćama koje se nalaze uz objekt u kojem je sada i Društvo naša djeca, ali i poludnevni boravak za djecu i mlade s invaliditetom. Ovdje je i igralište za badminton, a za sve one koji imaju dalmatinske krvi tu je boćalište. Mislim da će ovo biti međugeneracijski sportsko-rekreativni punkt grada – zaključila je zamjenica gradonačelnika.

Život i društvo

Agilni, atraktivni, adaptivni i interaktivni na trećem danu Tjedna karijera na FOI-ju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: FOI

Na trećem danu Tjedna karijera Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu studenti su se vratili u najveću dvoranu i popunili sva raspoloživa mjesta.

Na zabavnoj panel diskusiji [email protected] – Agilni, atraktivni, adaptivni i interaktivni, Vedrana Miholić (CROZ), Goran Kanižaj (Mobilisis) i Moreno Grgurić (ecx.io), uz moderatora Karla Kukeca (Tehnološki park Varaždin) podijelili su sa studentima svoja iskustva zapošljavanja i trikove kako biti bolji u planiranju svoje karijere.

Naglasili su važnost adaptivnosti i agilnosti koja dolazi i od zaposlenika samog, ali i od poslodavca. Studentima su poručili da oni zapošljavaju studente već od druge ili treće godine preddiplomskog studija i da je veoma važno da budu motivirani, no da svakako ne odustaju od fakulteta već da planiraju svoje obrazovanje i svoj obrazovni put.

Poduzeće Haix na FOI je dovelo zanimljivo gostujuće predavanje prof. dr. ing. Andreasa Syske koji je studentima govorio o temi „Fascinating Factories – When Production meets IT“.

Uz brojne radionice, studenti u dvorištu FOI-ja razgovarali su s poduzećima Axilis; Barrage d.o.o.; CROZ; DignetSoftware d.o.o.; ecx.io; Ericsson Nikola Tesla; FIVE; Televend by INTIS; minus5 d.o.o.; MOBILISIS d.o.o.; Omega software d.o.o.; TECH PARK Varaždin / Makerspace; Udruga poslovnih analitičara – IIBA te Visage Technologies.

Nastavite čitati

Život i društvo

Učenici i studenti, prijavite se: Općina Petrijanec daje stipendije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Općina Petrijanec u školskoj/akademskoj 2021./2022. godini daje stipendije nadarenim učenicima srednjih škola i studentima. Za školsku/akademsku 2021./2022. godinu dodijelit će se stipendije u visini mjesečnog iznosa:

Učenici srednjih škola:

– učenici srednjih škola sa sjedištem na području Varaždinske županije – visinu mjesečnog iznosa naknadno će odrediti Odlukom općinski načelnik po završetku natječaja

– učenici srednjih škola sa sjedištem na području Međimurske županije – visinu mjesečnog iznosa naknadno će odrediti Odlukom općinski načelnik po završetku natječaja

– učenici srednjih škola sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili stranoj državi – visinu mjesečnog iznosa naknadno će odrediti Odlukom općinski načelnik po završetku natječaja

Studenti:

– studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije – 300 kuna

– studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Međimurske županije – 350 kuna

– studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili stranoj državi – 600 kuna

Konačan broj stipendija utvrdit će se utroškom sredstava iz proračuna Općine Petrijanec, a prema utvrđenoj rang listi kandidata.

Na internetskim stranicama Općine Petrijanec mogu se preuzeti tekst natječaja i pripadajuće obrasce koji se ispunjavaju prilikom prijave na natječaj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje