Povežite se s nama

Život i društvo

Grad Lepoglava u razvoj vatrogastva uložit će 10 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić čestitao je vatrogascima s područja grada Lepoglave, kao i svim ostalim vatrogascima, Dan vatrogasaca odnosno blagdan njihovog nebeskog zaštitnika – svetog Florijana.

Čestitke vatrogascima gradonačelnik Škvarić uputio je na prijemu koji je za predstavnike gradske Vatrogasne zajednice te dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na gradskom području – DVD-a Lepoglave, DVD-a Kamenice, DVD-a Višnjice i DVD-a Kaznionice, organiziran u Gradu Lepoglavi.

Gradonačelnik im se uz upućene čestitke jož jednom zahvalio vatrogascima na humanosti i nesebičnoj pomoći koju dobrovoljno pružaju svim građanima grada Lepoglave, ali i ostalima kojima je njihova pomoć potrebna.

– Kad se dogodi nešto loše građanima je puno lakše kad vide vas vatrogasce da im dolazite u pomoć. Vi ste ti koji nesebično pomažete ljudima i na koje u svakom trenutku, kada nam je pomoć potrebna, možemo računati – poručio je vatrogascima gradonačelnik Škvarić.

Prijem povodom Dana vatrogasaca bio je prigoda za osvrt na provedene aktivnosti usmjerene zaštiti od požara i drugih ugroza na području grada Lepoglave. Vezano uz to, istaknuta je dobra suradnja Grada Lepoglave i vatrogasaca koja se, između ostalog, očituje u gradskoj financijskoj potpori  vatrogastvu na gradskom području.

Zahvaljujući toj potpori, posljednjih je godina nabavljeno nekoliko vatrogasnih vozila, a oprema kojom vatrogasci raspolažu na zavidnom je nivou.

– Kao što vi nama dajete svoje slobodno vrijeme i trudite se da budete što bolje pripremljeni za intervencije, zadaća je Grada da vam osigura opremu kojom ćete uspješno intervenirati i spašavati ljude i imovinu – rekao je gradonačelnik Škvarić te najavio da Grad Lepoglava planira u  sljedećih nekoliko godina u razvoj vatrogastva na gradskom području uložiti oko 10 milijuna kuna.

Odnosi se to na izgradnju vatrogasnog centra u Lepoglavi, vatrogasnog doma u Kamenici te dovršetak vatrogasnog doma u Višnjici kao i na nabavku novog navalnog vatrogasnog vozila te dodatne opreme.

– Očekujem da ćemo već iduće godine položiti kamen temeljac za vatrogasni centar u Lepoglavi – najavio je Škvarić.

Predstavnici Vatrogasne zajednice i četiriju vatrogasnih gradskih društava zahvalili su se na čestitkama, ali i na velikoj gradskoj potpori vatrogastvu te najavili nastavak aktivnosti usmjerene razvoju vatrogastva i pripremi vatrogasaca za sve ono što ih u budućnosti očekuje.

Život i društvo

Crveni križ Varaždin organizira besplatan prijevoz za starije od 65 godina na području Varaždina i njegovog prstena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin do kraja 2024. godine provodi projekt “Pelamo se? 3”.

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u sklopu programa „Pelamo se? 3“ provodi uslugu besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina na području Varaždina i varaždinskog prstena.

Mogućnost besplatnog prijevoza imaju osobe starije od 65 godina koje žive na području Varaždina ili okolnih 10 općina (Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica).

Zainteresirane starije osobe mogu se javiti i rezervirati slobodan termin radnim danom od 8 do 15 sati na broj telefona: 099/370 1570.

Usluga prijevoza u sklopu ovog programa je socijalna usluga namijenjena isključivo starijim osobama u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta kao na primjer odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini i slično. Usluga ne podrazumijeva pratnju korisnika, ona se može organizirati ukoliko korisnik za nju ima realnu potrebu (teže se kreće i sl.) te ukoliko je korisnik nikako ne može sam organizirati. Korisnik je obavezan pratnju unaprijed dogovoriti prilikom rezervacije termina. Usluga nije namijenjena osobama koje si same mogu osigurati plaćanje navedene usluge (npr. taxi prijevoz).

Program „Pelamo se? 3“ usmjeren je na unapređenje kvalitete života starijih osoba, a glavna aktivnost programa je pružanje usluge prijevoza za osobe starije od 65 godina (kojima te usluge nisu dostupne ili su im teško dostupne) na području Varaždina i varaždinskog prstena. Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba Varaždina i varaždinskog prstena.

Ukupna vrijednost programa, većinski ga financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, sa 30.360 eura, a ostatak iz vlastitih sredstava sufinancira GDCK Varaždin.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očekuje se pad cijene goriva idućeg tjedna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Vlada bi idućeg tjedna trebala objaviti nove cijene goriva.

Kako RTL neslužbeno doznaje očekuje se pad cijena za sve vrste goriva.

Eurosuper će od utorka, 18. lipnja, stajati 1,43 (smanjenje od 0,04 EUR/l), eurodizel 1,36 (smanjenje od 0,02 EUR/l), a plavi dizel 0,82 (smanjenje od 0,02 EUR/l).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje