Povežite se s nama

Međimurje

Grad Prelog ljeti: uživat ćemo u Operi pod zvijezdama, Seoskim igrama, Lovu na labuđe pero…

Objavljeno:

- dana

U danima koji slijede u Prelogu će se organizirat mnoštvo manifestacija, a niz događanja kreće turnejom Sportskih igara mladih, čije će otvorenje biti u petak, 12. lipnja, u Sportskom parku Mladost u Prelogu. Program otvaranja vodit će Doris Pinčić Rogoznica i Frano Ridjan, u zabavnom programu će nastupiti Zaprešić Boysi.

Nakon nekoliko godina stanke, u Čukovec se krajem lipnja vraćaju Seoske igre, a ekipe će se natjecati u nekima od tradicionalnih disciplina: bacanju kamena s ramena, bacanju potkove, nošenju jajeta u žlici, skakanju u vrećama, hodanju na štulama, povlačenju užeta. Turistička zajednica Grada Preloga pobrinut će se za organizaciju, a sve posjetitelje očekuje dobra zabava uz glazbu, te bogatu ponudu jela i pića.

Osmu godinu zaredom, Prelog je u petak, 3. srpnja, domaćin manifestacije Opera pod zvijezdama, a program se priprema s Koncertnim uredom Varaždin.

Sportsko rekreacijska zona Marina dom je Nautičkog kluba Labud, koji djeluje na svom prostoru, nazvanom tradicionalnim „priločkim“ imenom Vrbica. Ove će se godine Lov na labuđe pero održati 20. put i to u nedjelju, 12. srpnja, u jutarnjim satima. Početak je manifestacije u 9 sati, a start Lova na labuđe pero u 10:30. Uz utrku, organizira se i alka na vodi te natjecanje u pračkanju. Neće nedostajati ni bogata ponuda jela i pića. U subotu, 11. srpnja, kao uvod u Lov na labuđe pero, Nautički klub Labud organizira amaterski turnir u odbojci na vodi.

Ove godine u prilagođenoj, kraćoj verziji, Nogometni klub Mladost Komet domaćin je tradicionalnih Ljetnih noći Grada Preloga i Memorijala ing. Vladimira Skoka u malom nogometu. Uz turnir „Med Vulicama“ i mali nogomet, organizirat će se i amaterski turnir u odbojci na pijesku.

Na prostoru Trga Slobode, ispred Doma kulture Grada Preloga, gostovat će, uz blagdan zaštitnika Preloga Svetog Jakoba, 25. srpnja, poznata klapa Hrvatske ratne mornarice sv. Juraj, koju će pratiti orkestar Hrvatske ratne mornarice. Ulaz na koncert je besplatan.

I za kraj, svi će moći uživati i u tradicionalnom festivalu „Kre Mure i Drove“, 17. po redu, u organizaciji Studija M i uz podršku brojnih sponzora. Festival je započet 2004. godine kao želja za očuvanjem tradicije i riječi „kaj“, a prerastao je u tradiciju koja okuplja izvođače i vjernu publiku iz Međimurja, Podravine, Zagorja, Prigorja.

Dodajmo da će se u okviru projekta „Aqua Adventures“ organizirati više od 10 turističkih manifestacija uz rijeku Dravu, studijska putovanja, a infrastrukturno će se urediti Sportsko-rekreacijska zone Marina. Uređenje ovog prostora odnosi se na zapadni dio prostora, gdje će se uz uređenje pristupnih staza postaviti 60 tipskih drvenih nadstrešnica, sa pripadajućim sadržajem za odmor turista. Uz kućice, izgraditi će se i sanitarni kompleks sa toaletima, tuševima, garderobom, ostavom, za što ugodniji boravak turista na području Sportsko-rekreacijske zone Marina.

Postaviti će se i drvena promatračnice s pripadajućom opremom za monitoring autohtonih vrste ptica, kao  i čamci za monitoring na vodi.

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje