Povežite se s nama

Odbojka

Gradonačelnik Habuš primio članove OK Varaždin Volley

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

Odbojkaši OK Varaždin Volley i članovi uprave kluba danas su bili na prijemu kod gradonačelnika Grada Varaždina Gorana Habuša, kome su zahvalili na pomoći koju Grad pruža ovom sportskom kolektivu.

“OK Varaždin Volley u protekloj sezoni ostvario je značajan napredak u svim aktivnostima i djelovanjima.
U natjecateljskom dijelu muška seniorska ekipa, nakon ulaska u 1. Ligi osigurala je prvoligaški status što je i bio ovogodišnji glavni cilj, ženska seniorska ekipa ostvarila je značajno bolji plasman u 2. Ligi i na pragu je ulaska u novu 1. B ligu, čime će OK Varaždin Volley biti jedan od rijetkih sportskih kolektiva koji će u svojim redovima imati dva prvoligaša.
U mlađim uzrasnim kategorijama (najmlađi kadeti, mlađi kadeti, kadeti i juniori) u muškoj i ženskoj kategoriji ostavreni su bolji ili isti rezultati nego prethodne sezone. Posebno treba istaknuti da je ekipa mlađih kadeta osvojila 1. mjesto na prvenstvu Regije Centar i 2. mjesto na prvenstvu države, te da je na oba natjecanja za najboljeg pojedinca proglašen tehničar Gabrijel Ivančić. Mlađe kadetkinje ostvarile su za deset mjesta bolji rezultat na državnom natjecanju nego prošle godine.
Osim toga ženska seniorska ekipa osvojila je prvo mjesto u županijskom Kup natjecanju te tako još jednom potvrdila visoki nivo kvalitete.
Osim toga druga i treća ženska ekipa natjecale su se u 3. Ligi u kojoj je OK Varaždin Volley 2 osvojio 1. mjesto. U 3. ligi natjecala se i druga muška ekipa OK Varaždin Volley i osvojila 5. mjesto, što je za četiri mjesta bolji rezultat nego prošle sezone.
Od pojedinaca još treba izdvojiti i juniora Luku Somođija koji je izabran u juniorsku reprezentaciju Hrvatske, s kojom je bio nedavno na kvalifikacijskom turniru u Turskoj.
Osim natjecanja u OK Varaždin Volley organizira obilježavanja značajnih događaja iz odbojkaške povijesti Varaždina, tako je ove godine bilježena deseta godišnjica osvajanja prvenstva Hrvatske OK Varaždin revijalnom utakmicom OK Varaždin iz sezone 2003/04. i OK Varaždin Volley. Organizirana su i razna druženja članova,uključuju se u razne humanitarne akcije, u promocije pozitivnih vrijednosti, uspostavljeni su odlični odnosi s Hrvatskom odbojkaškom udrugom, te brojnim odbojkaškim klubovima u regiji.
U tom smjeru nastavit će se rad u klubu i dalje jer se i u rad uprave kluba uključio veći broj članova koji razmišljaju vrlo slično. ” piše u priopćenju OK Varaždin Volley.
Prijemu je prisustvovao i dogradonačelnik Grada Varaždina Vjeran Radelić.
Gradonačelnik Goran Habuš čestitao je članovima OK Varaždin Volley na ovogodišnjim uspjesima i zaželio im da ostvare još bolje rezultate u narednoj sezoni.

Izvor:
Foto:

Odbojka

Ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci u Martijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ODBOJKA

U školskoj sportskoj dvorani OŠ Martijanec u subotu 12. srpnja okupila se hrvatska ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci gdje je održan trening u OŠ Martijanec u sklopu ljetnih priprema.

Trening
Pod vodstvom izbornika Branimira Andrušića na treningu su bile prisutne Sanja Soldo (Osijek), Vlatka Šopljarić (Garešnica), Zora Herceg (Zagreb), Ružica Modrić (Zaprešić), Romana Bulj (Sinj), Sanja Mutavdžija (Sisak), Sindy Budimir (Zagreb), Lana Rosić (Martijanec) i Andreja Giba (Zagreb).
– Prije samog treninga zahvalile smo ravnateljici OŠ Martijanec, Sonji Huzjak, na ustupanju dvorane, a pomoć smo imale i od profesora tjelesnog odgoja Davora Vuka, koji nam se i pridružio, sjeo na pod i zaigrao s nama – rekla je Andreja Giba, kapetan hrvatske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci.
Reprezentacija i sljedeću sezonu, koja počinje u listopadu, igra u Hrvatskoj ligi u sjedećoj odbojci, ravnopravno s 14 muških klubova koliko ih postoji u Hrvatskoj. – Igranje u ligi odlično nam je za uigravanje s obzirom na to da dolazimo iz različitih dijelova Hrvatske i ne treniramo skupa, već u matičnim muškim klubovima, a od jeseni osim lige očekuju nas i pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci – najavila je Andreja Giba te u ime cijele reprezentacije pozvala sve da se svi zainteresirani pridruže i podrže ovaj sport.
Prepreke
– Uvijek smo rapoložene za upoznavanje novih ljudi, širenje informacija o našem sportu te, naravno, stjecanje novih prijatelja i poznanstava. Mi se nadamo da ćemo našim borbenim duhom potaknuti i druge osobe da ne odustaju nego da savladaju prepreke koje im se pojave u životu – dodala je Andreja Giba.

Prvi začeci sjedeće odbojke u Hrvatskoj datiraju iz 1969. godine kad se osniva Sportsko društvo „Hrabri“ te se počinje redovito trenirati i odlazi se na prve susrete. Muška reprezentacija u sjedećoj odbojci osnovana je 1992. godine.
Danas u Hrvatskoj postoji 14 aktivnih muških klubova, muška reprezentacija i ženska reprezentacija.
Ženska reprezentacija osnovana je krajem listopada 2012. prvim okupljanjem na pripremama u Daruvarskim toplicama.
– Osnovala nas je nekolicina sportaša velikog duha u Savezu sjedeće odbojke, ali kao što sami možete pretpostaviti, put do vrhunskog sportaša je dug i trnovit – sjeća se Andreja Giba, kapetan ženske reprezentacije. – Trenutno našu reprezentaciju čine ženske osobe iz cijele Hrvatske, s tjelesnim hendikepom većinom donjih ekstremiteta, ali veoma smo aktivne u životu i borbenog duha. To smo pokazale i na terenu te smo u vrlo kratkom vremenskom periodu ostvarile dvije međunarodne pobjede, protiv poljske reprezentacije prošle godine te ove godine pobijedivši mađarsku reprezentaciju na turniru u Budimpešti. Prije tog odlaska organizirali smo okupljanje i trening u Osijeku, gdje su nas podržali mediji, a i odbojkaši OK Murse, odigravši s nama prijateljsku utakmicu u dvorani Gradski vrt. Ispraćeni smo televizijom i novinama, a vratile smo se kući s broncom – dodala je Andreja Giba.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Odbojka

Počinje Ljetna škola odbojke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ODBOJKA

17. lipnja u 17 sati počinje Ljetna škola odbojke za dječake i djevojčice osnovnoškolskog uzrasta. 

Treninzi će se održavati utorkom, četvrtkom i petkom od 17 do 18.30 sati cijelo ljeto. Upisi i informacije na [email protected] te 099/404-2651.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje