Povežite se s nama

Sport

GRK Varaždin 1930 novu sezonu u Premijer ligi otvorili pobjedom

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

GRK Varaždin pobijedio je ekipu Spačve iz Vinkovaca  34:30 (17:13).

„Obnovljeni“ Dabrovi bez problema su na otvorenju sezone došli do pobjede. Vinkovačka Spačva ipak nije bila (pre)ozbiljan protivnik odličnoj Vujovićevoj momčadi. Konačna pobjeda od 34:30 mogla je biti i veća.

Silovito su domaći krenuli. Poveli 3:0, pa 4:1, a onda malo stali, dali gostima gostima da dođu do zraka i u dva navrata stigli su na „minus jedan“. No bilo je to kratkog daha. Očito odlično pripremljeni Dabrovi dodali su samo malo više gasa i lako pobjegli na veću razliku. Recimo u 23. minuti bilo je 16:10, nakon čega je trener gostiju pozvao minutu odmora. Pomoglo mu je tek toliko da njegovi igrači prvo poluvrijeme završe sa solidna četiri gola zaostatka.

Nastavak tekme u istom ritmu. Varaždin i dalje silovit, jak, ali i pomalo i brzoplet, bez problema je držao prednost od četiri, pet golova. Prednjačili su sjajni Jura Vidaček, koji je imao šut 7/7, i pivac Marin Šipić, također stopostotan u realizaciji (6/6). Od novodošlih jedino se „iskazao“ Ljaljek sa 5 golova, dok se možda više očekivalo od Obranovića. No tek je početak prvenstva. Malo jači ispit od ovog današnjeg Varaždin će imati u subotu, 1. listopada, u 19 sati, kada će ugostiti Poreč.

GRK Varaždin – Spačva 34:30 (17:13)

Varaždin – dvorana na Dravi. Gledatelja: 100. Suci: Glavinić, Veraja.
GRK Varaždin: Špikić (14), Meštrić (2), Šipić 6, Zobec 4, Trojko 1, Vidaček 7, Šuker, Tokić 6, Ljaljek 5, Huđ 4, Hirš, Levak, Dunato, Obranović 1, Vincek, Grbac.
Spačva: D. Stojanović (10), T. Stojanović, Jurić 1, Karaula 4, Androš, Jurić 2, Nađ 2, Tomas 2, Marko Mišić, Nedić 1, Zegarac 5, Mile Mišić 9, Babić 4, Vukušić.
Sedmerci: Varaždin 1/2, Spačva: 2/2. Isključenja: Varaždin 8 min., Spačva 6 minuta.

Izvor:
Foto:

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski rukometaši do senzacije protiv Sesveta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 9. kolu Lige za prvaka iznenadili su Sesvete koje se bore za 2. mjesto i slavili s 30:29.

Varaždinci su u 12. minuti već bili na velikih 8:3, no gosti su se probudili te sredinom poluvremena već stigli na minus dva (9:7). I nastavili su Sesvećani s dobrom igrom te do kraja prvog dijela stigli ne samo do izjednačenja, nego i minimalne prednosti (14:15). 

Nakon tri minute u drugom dijelu, Sesvećani su bili na tri razlike. I činilo se da polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. No, domaćin je imao drugačije planove. Stalno je držao priključak i konačno, pet minuta prije kraja uspio stići do preokreta (28:27). U taktičkom nadmudrivanju, Varaždinci su uspjeli zabiti još dva, a gosti također dva pogotka. Posljednji napad imali su Sesvećani, ali nakon minute predaha promašili su s krila i otvorili priliku domaćinu za veliko slavlje (30:29). 

Marin Šutalo bio je jedan od domaćih junaka s 14 obrana. S osam pogodaka Tin Šestak bio je prvi strijelac pobjednika. 

Bilo je to ujedno i pretposljednje kolo Lige za prvaka, a u zadnjem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Spačve u Vinkovcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje