Povežite se s nama

U fokusu

Habijan: Bolnici u Čakovcu 50 milijuna kuna iz EU fondova, a varaždinska nije namaknula ni kune

Objavljeno:

- dana

Prozvao Štromara i Kišića

Županijskoj bolnici Čakovec prošao je projekt dogradnje vrijedan 65 milijuna kuna. Čak 50 milijuna kuna je novac iz EU fondova, dok će 15 milijuna kuna iz svojeg proračuna dati Međimurska županija. S druge strane Opća bolnica Varaždin nije namaknula ni kune.

– Moram iskazati zabrinutost. Istaknuto je da Općoj bolnici Varaždin stoji na raspolaganju 70 milijuna kuna europskog novca, a župan ponovno forsira JPP – rekao je bio Damir Habijan, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Varaždin.

Habijanu nije jasno zašto se ponovno forsira model javno-privatnog partnerstva.

– Postavljam pitanje županu Štromaru i dožupanu Kišiću koji je zadužen za resor zdravstva. Zbog čega ne žele prihvati sredstva iz EU fondova i zašto ne pokrenu projekt? Kad ćemo čuti gospodina Kišića da bilo što kaže na temu zdravstva za što je nadležan? Kad će se oglasiti o smjeni ravnateljice i dogradnji bolnice? Lako je voditi politiku kad nemaš komentara. Znam da se želi sviđati svima, ali to je nemoguće. Ili jesi ili nisi za nešto – dodao je Habijan i istaknuo da zdravlje Varaždinaca i Varaždinki ne može i ne smije biti taoc interesa župana Štromara i dožupana Kišića.

– Ne želim politizirati. No, voditi se interesom da ostaneš na poziciji župana i da postaneš gradonačelnik nauštrb zdravlja Varaždinki i Varaždinaca, to je prevršilo svaku mjeru – zaključio je Habijan.

Izvor:
Foto: Arhiva

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje