Povežite se s nama

Ostali sportovi

HK Vindija prvi nakon 1. kvalifikacijskog tunrira

Objavljeno:

- dana

HRVANJE

Hrvački klub Vindija osvojio je prvo mjesto na 1. kvalifikacijskom turniru 1. HHL-a u grčko-rimskom stilu.

Turnir je održan u Gospiću, a varaždinski hrvači ostvarili su sljedeće rezultate: Sandro Frankol osvojio je 1. mjesto do 55 kg, Martin Bešenić bio je 2., a Ivan Lončarić 3. u kategoriji do 60 kg, Tonimir Sokol osvojio je 1. mjesto, a Benjamin Šokman ostao je bez bodova do 66 kg, Petar Zorec bio je 3. do 74 kg, Mario Ivandić nastupio je u kategoriji do 84 kg, ali nije osvojio bodove, Alen Plečko u kategroiji do 96 kg osvojio je 5. mjesto dok je Dejan Škoman nastupio u kategoriji do 120 kg i nije osvojio bodove.
Uspjeh
Tako je HK Vindija ukupno skupio 24 boda i osvojio prvo mjesto, druga je Lika s 21 bodom, treći Gavrilovć s 14,5 bodova, četvrte Sesvete s 12, peti je Sesvetski Kraljevec s 12, a Lokomtiva šesta s 10,5 bodova. Za šesto mjesto konkurira i Hrvatski dragovoljac s 10 bodova, Gospić s 8, PIK Vrbovec sa 7,5, Slatina sa 6,5, Metalac s 5, Sisak s 1,5 i Zagreb koji jedini nije osvojio niti jedan bod. Ukupno je nastupilo 98 hrvača iz 14 ekipa, a 2. kvalifikacijski turnir održat će se u Varaždinu krajem travnja. Nakon ta dva turnira prvih šest ekipa nastavit će natjecanje po liga sistemu. – Nakon desetak godina održat će se liga sa šest klubova, a igrat će se dvokružni bod sistem u deset kola – rekao je Pero Panić, trener varaždinskih hrvača. – Hrvat će se ujesen skoro svaki vikend te će liga postati napornija, ali interesantnija i atraktivnija za gledatelje. U dogledno vrijeme liga će postati i sve kvalitetnija. Nakon 2. kvalifikacijskog turnira postavit ćemo si ciljeve za ovu sezonu, koji će biti u okviru naših mogućnosti. Ukoliko budemo imali mogućnosti napadati naslov prvaka, tada ćemo se pojačati, a ako nam naše mogućnosti to ne budu dozvoljavale, pokušat ćemo s ovom ekipom ostvariti što je moguće bolji rezultat.
Ujedinjenje
Glavna tema u hrvačkom sportu u svijetu, pa tako i kod nas, je mogućnost da hrvanje više ne bude u društvu olimpijskih sportova. – Očekujemo da će se neka pravila u hrvanju vratiti na staro, što bi hrvanje vratilo gledateljima i ponovo postalo još atraktivnije. Na skorom EP u Gruziji okupit će se europski stručnjaci iz hrvanja gdje će prezentirati nova, izmijenjena pravila. Mislim da je ovaj šok dobro došao jer se dogodilo svojevrsno ujedinjenje i buđenje u svim hrvačkim savezima – dodao je Panić.
Protekli vikend nastupili su mladi varaždinski hrvači i na turniru Zlatni pijetao u Koprivnici i zauzeli prvo mjesto u kategoriji starijih dječaka. Osvojili su ukupno 9 medalja i to kod mlađih dječaka Leon Meštrić (65 kg) 2. mjesto, Fabijan Blaži (65 kg) 3. mjesto, a kod starijih dječaka Nikola Bogović (47 kg) 3. mjesto, Marko Đigi (53 kg) 2. mjesto, Marin Šimek (57 kg) 3. mjesto, Jan Siročić (73 kg) 1. mjesto, David Sakac (85 kg) 2. mjesto, Nikola Conar (85 kg) 3. mjesto, Petar Runac (100 kg) 3 mjesto.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje